Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Négyszázmillió a bankszámlán

A nyári szünet után megkezdi az érdemi munkát Mosonmagyaróvár önkormányzata. A vakáció előtti utolsó testületi ülésen döntöttek többek közt a Flexum-részvények eladásáról és a Bartók-iskola megszüntetéséről. E két téma azonban vélhetően az őszi üléseket is végigkíséri majd.
Stipkovits Pál polgármester a város pénzügyi helyzetéről szólva elmondta: az önkormányzat a költségvetésben 380 millió forintos hiányt tervezett és ilyen mértékű folyószámlahitelre kötött szerződést a bankkal. Ezzel szemben jelenleg nincs a városnak hitelállománya és a számlán 400 millió áll rendelkezésre. Ebben az összegben azonban benne van az 603 millió forint is, ami a Flexum-részvények eladásából folyt be. A város második féléves adóbevételei is most realizálódnak, ennek tudatában elmondható, hogy kedvező fordulat következett be a finanszírozásban. A célkitűzések mindegyikét maradéktalanul teljesíteni tudjuk – hangsúlyozta a polgármester.

Stipkovits Pál elmondta továbbá: a kórház-rekonstrukció előrehaladtával olyan többletköltségek merültek fel, amivel korábban nem számoltak. Ezek finanszírozásához központi költségvetési forráshoz folyamodnak, ezért 10 százalékos tartalékkeret pályázott meg az önkormányzat. A rekonstrukciós munkálatok finanszírozásához a város számolt a kórház feleslegessé vált ingatlanjainak értékesítésével, ám ezen a téren jelentős lemaradások vannak.

– Komoly feladat lesz továbbá az oktatási ágazat átalakításáról hozott döntés végrehajtása. Az ehhez szükséges nyugodt szakmai háttér nehezen valósul meg, mert vannak, akik nem törődtek bele a döntésbe. Több törvényességi észrevételt juttattak el a megyei közigazgatási hivatalhoz ez ügyben. A vizsgálat lezárultával tudunk majd végérvényes programot kidolgozni. A Mosoni Polgári Kör is megkeresett és arra kért, hogy újra tűzzem napirendre a témát.

Olyan újabb érvet azonban nem tudtak felhozni, ami arra ösztönözne, hogy a kérdés ismét a testület elé kerüljön. Csak abban az esetben kezdeményezem ezt, ha a közigazgatási hivatal erre kötelezni fog. Számomra nem elfogadható és méltatlan is az a felvetés, miszerint Mosonba ne kerüljön az Éltes-iskola. Ezt a kérdést politikai felhangok nélkül nem lehet napirendre tűzni, ez pedig nem szolgálná az oktatási ágazat érdekeit – érvelt a polgármester.

„ Mozgalmas ősze lesz az önkormányzatnak. Az összességében közel hárommilliárdos fejlesztési beruházások most csúcsosodnak ki, a város egész területén folyik a csatornázás és a lakóutcák építése. Elkészül a városi sportcsarnok végleges terve és megkezdődik a beruházás előkészítése."


Kapcsolódó cikkek >>

A Flexum egyetlen esélye a tőkebevonás (2003-06-03) >>
A városrész színfoltja lehet (2003-02-11) >>
Egy óvári ajánlat a Flexumra (2003-05-12) >>
Flexum-ügy: válasz a válaszra (2002-08-01) >>
Hétfőn érkezik a Flexum-pénz (2003-08-12) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendégmunkások áradata

Az előrejelzéseknek megfelelően péntek reggelre megérkezett az iskolakezdésre hazatérő… Tovább olvasom