Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nagy szemétgyűjtési akció Mosonmagyaróváron - sok-sok fotó!

A Lajta valóban mindenkié. Ezt bizonyította a résztvevők nagy száma és lelkesedése a szombati összehangolt szemétgyűjtési akción, aminek keretében a Lajta-medrekben és a város számos pontján gyűjtöttek hulladékot.

A Lajta – illetve ágai – Mosonmagyaróvár meghatározó városképi eleme. A vizek kínálta adottságokat a város most kezdi újra felfedezni. A Lajta városi vízrendszerének felújítása egy nagyszabású EU-s projekt keretében látványosan készül.

A Lajta-zsilip felújítása most fejeződik be, s megvalósult a Malom- ági Lajta medertisztítása a Lajta lakókert és Mofém-lakótelep között. Elkészült egy túraútvonal kialakítási terve is a Malom-ági Lajta mentén. A Kisalföld egész éven át tartó közösségi kampánya e tennivalókba kapcsolódik be a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány és a város önkormányzata együttműködésével.

Nagy szemétgyűjtési akció Mosonmagyaróváron - fotók: Méhes Ákos

A Kisalföld célja ezzel az, hogy vezessük vissza Lajtát a városlakók mindennapjaiba "A Lajta mindenkié!" mottóval. E cél reményeink szerint sok helyi polgárt és támogatót megmozgat. Kampányunk keretében buzdítunk mindenki, használja ki a vízpartokat, épüljenek, szépüljenek ott a teraszok. Legyünk hazánk kis Velencéjévé!

Szombaton összehangolt szemétgyűjtésre hívtunk mindenkit a Lajta-medrek mentén városszerte. Az esemény kezdetén a megújult Lajta-zsilipnél vették birtokba a résztvevők az új vízügyi létesítményeket, s azt a Malom-ági Lajta-parti sétányt, melynek első szakaszát a Kisalföld ajándékozza Mosonmagyaróvárnak a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és VÜF Kft. közreműködésével. Itt újabb felajánlások érkeztek a sétány folytatásaként, az Aqua Kft. újabb száz méteres szakasz megépítését és későbbi karbantartását vállalta, míg a helyi szociális foglalkoztató erejéhez mérten a sétány rendben tartását ajánlotta fel.

Galéria kép


Magánszemélyként Csiszár Péter, a Flesch Kft. ügyvezetője ugyancsak vállalta mintegy száz méteres szakasz kialakítását. A Perlmooser Kavics Kft. és a Triberg Építő Kft. pedig 25 tonna kavicsot ajánlott fel, ami mintegy kétszáz méternyi sétányhoz elegendő alapanyag.
Az átadást követően indult a munka, a szemétszedés. A Kisalföld az első száz jelentkező önkéntesnek egy kampányunk logójával díszített pólót ajándékozott, majd a munka végeztével vártuk minden segítőnket egy bográcspartira a Lomb utcai hídnál, a Macis játszótéren és a Vízpart utcai zsilipnél.

Galéria kép

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem akarnak munkásszállókat Rajkán

Nem épülhetnek szálláshelyek a gazdasági területeken Rajkán. Erről határozott a közelmúltban a… Tovább olvasom