Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Mobilnetteszt a Szigetközben: sok a sötét folt

Internetes tesztünket ezúttal a Szigetközben és Mosonmagyaróvár környékén folytattuk 12 helyszínen. Mecséren, Levélen és Eurovegas környékén használhatatlan mindhárom szolgáltató. A legtöbb helyen a Telenor a leggyorsabb.Győrzámoly: gyenge kezdet

Győrzámolyon kezdtük a tesztet a takarékszövetkezet környékén. A Telenor majd' 2 megabites letöltési és 1,15 megabites feltöltési sebessége után a T-Mobile gyengén muzsikált, a Vodafone pedig gyakorlatilag használhatatlan sávszélességet mutatott.Mecsér: mérhetetlen a T-Mobile

Mecséren már a Telenor is gyenge volt, a Voda is, a T-Mobile-os stickkel pedig három helyszínen (a templom mellett, a községházánál és a Mosoni-Duna partján) is próbálkozunk, a csatlakozásig még csak-csak eljutottunk, a Speedtest mérése azonban mindhárom helyen hibát jelzett.Hédervár: erős T-Mobile

Aki Héderváron akar mobilinternetet használni, annak a T-Mobile-lal érdemes inkább próbálkoznia. Az Árpád-fa mellett mértünk, a T-Mobile 5 megabit felett teljesített le-, és 1 megabit felett feltöltésben.

A Telenor 1 megabit alatt maradt, de még használhatónak mondható értékeken. A Vodafone itt sem volt túl jó. Már-már arra gyanakodtunk, hogy nem működik rendesen a stick.Lipót: Telenorral a patak partján

A T-Mobile hédervári erejéből Lipótra, a patak partjára nem sok erő maradt, a Telenor viszont 5 megabitet produkált. A Voda hozta az eddigi gyenge formáját itt is.Halászi: Telenor

A halászi templom mellett a Telenorral elsőre 2,72/1,28-at mértünk, ami egész jónak mondható szigetközi viszonylatban.

A Vodafone mérése a szokásosra sikerült, a T-Mobile-lal azonban csak a takarékszövetkezetnél sikerült mérnünk (a templomnál ugyanis nem volt térerő), de a 0,15/0,07-ért nem éri meg megtenni a távot.

Ha már ott jártunk, a Vodával is mértünk még egyet, ugyanezzel a lehangoló eredménnyel.Dunasziget: Meglepően jó értékek

Doborgazszigeten, a strandnál nagyon jó mobilinternetet találtunk mind a Telenor, mind a T-Mobile hálózatán. A Vodáén meg nem.

A község fekvése - no meg az előző mérések alapján - sokkal rosszabb értékekre számítottunk.Rajka: Itt is a Telenor nyert

A községházánál mértünk, a Telenor bizonyult itt messze a legjobbnak.

A T-Mobile levelezésre is csak erős idegzetűeknek ajánlott, a Voda úgyszintén.Bezenye - Eurovegas: Vakfolt

Mecséren mértünk hasonlóan gyenge eredményeket, mint a Bezenye és Hegyeshalom közötti konténerváros közelében. Az itt dolgozók jobb, ha máshol keresnek internetezési lehetőséget: mindhárom szolgáltató gyengének minősült, pedig kétszer is próbáltuk mindegyiket.

Nem akarunk cinikusak lenni, de Vegas minden szempontból egyelőre nagyon messze van innen.Levél: Használhatatlan a mobilinternet

A Tó utcában és a községháza előtt is mértünk többször is: a legjobb eredményeket látják a képen.

Ez olyan, mintha nem is lenne itten mobilnet.Magyaróvár - bíróság: Mégis él a Vodafone

Néhány állomással korábban már konstatáltuk, hogy a Vodafone-os sticknek valami baja van, ám Mosonmagyaróváron az óvári temető és a városi bíróság közötti parkolóban mégis kiderült, hogy van élet a Vodafone eszközében, csak megfelelő hálózat kell hozzá.

Bár az 1,21/0,35 nem nevezhető jónak, de azért mégiscsak több, mint az eddigiek. A T-Mobile valamivel jobb volt, és a Telenor is használható Óváron.Moson - Mite pálya: Mindhárman 1 megabit fölött

Bár nem a mosoni MITE pályánál mértük a legjobb eredményeket, mégis ez az a hely, amely összességében a leginkább használhatónak bizonyult, ugyanis mindhárom szolgáltató hálózatán 1 megabit feletti fel- és letöltési sebességeket mértünk. Letöltésben a T-Mobile, feltöltésben a Vodafone volt a legjobb.Lébény: Nincs ok panaszra

Az épp felújítás alatt álló lébényi templom mellett is nagyon jó értékeket mértünk. A Vodafone produkálta az egész teszt legjobb feltöltési eredményét (2,39 Mb/s), és itt, Lébényben mértük a legjobb letöltési sebességet is, méghozzá a T-Molbi hálózatán (6,38 Mb/s).

Emellett a Telenor is használható mérést mutatott.

Korábbi győri és rábaközi mobilnet tesztjeinket itt olvashatják el!

Olvasóink írták

 • 14. X987 2011. augusztus 07. 11:46
  „Mecséren és Győrzámolyon T-Mobile, Telenor HSDPA nagyon jó rendszeresen használom pc-ről és telefonról is sebessége 3-4 Mb/s nem 0,0x Mb/s. A teszt elég érdekes ennek fényében hogy amiről konkrét tudomásom van az ennyire fals. Jobb lenne ha komolyabban vennék ezeket a teszteket mert nagyon sok embert megtévesztenek.”
 • 13. INVEKTUS 2011. június 26. 10:45
  „MOBIL NET ?

  Drága !
  Használhatatlan!
  Korlátozott!

  Mit gondoltok miért van az hogy 1 vagy 2 év hűséggel 1 FT a modem ára ?
  :D”
 • 12. Vakegér 2011. június 23. 20:58
  „10. lampi
  Aztán a gatyád ráfizeted a roaming díjra. Mert ha maradsz a magyar szolgáltatónál akkor azért, ha meg átmész egy szlovákhoz akkor meg máshol fogsz fizetni az országban.”
 • 11. ortadon 2011. június 22. 13:17
  „Véneken lakáson belül használhatatlan telefonálásra a vodafone, az udvaron is csak alig-alig műxik!
  mobilnet a T-től van, az elegnedő sebességgel megy... telenon vagy pantor tapasztalatom az nincs...”
 • 10. lampi 2011. június 21. 22:40
  „Remélhetőleg Pozsonyban hamar észreveszik, hogy ezek a hitvány cégek a semmit árulják. És lefedik Szigetközt.”
 • 9. Molnár Pál 2011. június 21. 17:16
  „<infóként>
  Nagyon vicces, hogy egy majd 10 éve húzódó és újra hetek óta álló beruházás miatt (EUROVEGAS) megnézik, hogy a vakondok, a tücskök és csúcsidőben is alig 1 tucat (jellemzően inkább a fele) konténerlakó, hogy tudna internetezni mobilján... ha megunná az optikai gerincet.
  A ´térség´ legnagyobb települése (nem Levél, nem Bezenye és nem is Rajka).....
  Igen.... !!! Talált!! HEGYESHALOM pedig nem érdekes... Évente 100 ezrek szelik át e vidéket... ki Railjettel, ki az autópályán... Ők nem vakondok és nem is konténerlakók... De sajnos nekik sincs mobilNET-jük... csak egy bizonytalan Telenor és kész... A többi csak az ISDN sebességéhez hasonló EDGE és nem 3G.”
 • 8. Vakegér 2011. június 21. 16:39
  „2. hordost!
  Elárulok egy titkot: a Vidanet az a T leányvállalata. Ezért fejleszt csak az egyik nálatok (a Vidanet). Takarékoskodnak és nem csinálnak egymásnak újabb vetélytársat...”
 • 7. krisztian75 2011. június 21. 15:51
  „ÓÓÓÓ, akkor Te ilyen szempontból központi helyen vagy :) Nálunk a pannon GPRS, de csak ha kiteszem az ablakba a telefont vagy a notit, a Voda lakásban 0 (ejtsd: NOLLA), szabadban fél-GPRS, falutól 200-300 m-re nincs jel. A T-mobil lakásban éppen, hogy megmozdul. én már megelégednék egy stabil GPRS-szel is, de persze csak fillérekért, mert az látszik, hogy mást nem tudnak szolgáltatni. XXI. századi Magyarország, és akkor leírják, hogy alig használnak az emberek netet. Könyörgöm, hogyan, ha a szolgáltatók nem szolgáltatnak???”
 • 6. Dwatson 2011. június 21. 14:34
  „A szolgáltatók nagyon kozmetikázhatják a térképeiket,mert Rábapatonán (Győrtől légvonalban 10 km)is vissza kellett adnom mindhárom előfizetést.A Vodafon és a Telenor Csak GPRS ,a T-Mobil fél EDGE sebességgel (0,1 Mb/s) döcörög,a térképeken meg 3G van ábrázolva.”
 • 5. edgarsky 2011. június 21. 13:36
  „jó hogy a T-mobile a lejobb 100 méterre van a torony. A Vodafone is elég tűrhető, de a Telenornál néha térerő is probléma a faluközpontban.”
 • 4. Boli 2011. június 21. 12:51
  „Bezenye, Eurovegas: " Az itt dolgozók jobb, ha máshol keresnek internetezési lehetőséget". Hülyék lennének ezt a kupac...... használni. A kedves cikkíró felhomályosítására közlöm, hogy az itt dolgozók az optikai gerincvezetékre közvetlenül kapcsolódva az Invitel hálózatával, 30 Mbps sebességgel interneteznek. Nem is akad, nem száll el a térerő, kábelen megy. Le és feltöltésileg is. Ezt itt még (az igények bővülésével) többszörösére lehet bővíteni, az optika vége ugyanis a jelenlegi konténerekben van benn.
  A dologról annyit, hogy a szolgáltatók fogják törni magukat, hogy ha elkészül a beruházás, elhelyezhessék itt a kis adótornyaikat...”
 • 3. Filtec 2011. június 21. 11:43
  „Jó, hogy mind a 3 szolgáltató már árul olyan telefonokat, amik tudják a HSPA-t 21 Mbps / 5,76 Mbps!
  Ezt talán Bp-en lehet csak kihasználni 1-2- helyen.”
 • 2. hordost 2011. június 21. 10:56
  „Sajnálom, hogy a cikkből kimaradt Vámosszabadi, mint a Szigetköz egyik keleti települése.
  Szívesen láttam volna a tényleges értékeket. 3 éve végeztem összehasonlítást a 3 mobilinternettel, mert a T-Home nem tudott ADSL vonalat adni. A T-Com továbbra sem fejleszt itt, így a Vidanet ügyesen rámozdult erre a lyukra. Viszont, szégyen, hogy a T-Mobile nem csak Mobilinternet-et, hanem térerőt sem tud rendeset biztosítani, így néha vámosszabadi otthonomban kapok a szlovák szolgáltatótól SMS-t, hogy üdvözölnek Szlovákiában.
  Ez minden elmond! Szégyellheti magát a T-csoport!”
 • 1. krisztian75 2011. június 21. 08:38
  „Ezúton szeretettel meghívom ezen cíkk íróit szeretett falumba (Táp), ezen belül házamba is, ahol egy kávé mellett még ilyen értékeket sem fognak tapasztalni. Ez igaz sok szomszédos falura is. Szeretném, ha megkérdeznék a szolgáltatókat: mire alapozzák a 100 %-os lefedettség jeligéjüket, ill. mire fizet az ember ilyen esetben. Ahol nincs egyéb normális net-lehetőség, ki van szolgáltatva az ember a mobilnetnek, és örömmel használná, HA MENNE!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos buszbaleset: feloldották az útzárat az M15-ösön

Két halálos áldozata, 16 súlyos és 35 könnyű sérültje van a hétfő hajnalban Hegyeshalom és Levél… Tovább olvasom