Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Mentő és személyautó ütközött Mosonmagyaróváron

Megkülönböztető jelzését használva hajtott egy mentőautó hétfő délután Mosonmagyaróváron a Szent István király úton, amikor a Mosonyi utcai jelzőlámpás csomóponthoz érve jobbról - a Határsor felől - egy Suzuki személyautó hajtott a kereszteződésbe.
A két autó összeütközött, a mentő a túloldali járdára csapódott. A balesetben a személyautó vezetője súlyos, míg a mentő sofőrje és az ápoló könnyű sérülést szenvedtek. Az eddigi információk alapján a mentő a hang és fényjelzését egyaránt használta az ütközést megelőzően.

A járdán, ahová a mentőautó csapódott éppen egy kislány állt kerékpárjával, ám szerencsére az utolsó pillanatban sikerült arrébb ugrania, így az ijedségen kívül nem esett különösebb baja. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.


Fotók: Méhes Ákos

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. KAK-444 2010. július 05. 13:50
  „Most nézem a képeket, elég erősen lekönyökölt a suzuki...

  Remélem még volt rajta hitel is...

  A képeket elnézve örülhetünk, hogy nincs halálos áldozat, és hogy tényleg "csak" a kisgyerek állt ott, és ő is el tudott ugrani...”
 • 64. luigi 2010. július 04. 09:59
  „55-höz. Pancser! Szerintem a te véleményedet sokkal többen lesz.rják, ez kitűnik a hozzászólásokból.
  Egyébként nem én ítélkeztem ha nem tűnt fel.......
  Kíváncsi lennék ha a neved is ott lenne a hozzászólásaid mellett, akkor is ezeket írnád-e. Név nélkül baromi könnyű fikázódni nagyfiú!”
 • 63. Egykedvesbarát 2010. július 03. 22:04
  „Bárki bármit mond biztos hogy nem megfelelően közelitte meg a kereszteződést mert ismerni kéne a vezetőt akinek nem erős oldala lassan vezetni!!!Ő egy tipikus ki ha én nem ember akinek semmi nem teszik ha nem ugy van ahogy ő akarja és gondolom itt is mindent leszarva nekem sietnem kell jelszóval még beleférek egyet visszakapcsolva hadd szóljon az a kipufogó hamár megvettem!!!!Itt az eredménye!!!Most majd meglátjuk hogyan tovább és ebből hogyan mászik ez a "kedves mindenkit úgy szerető"ember!!!!

  U.i
  Igy jár az aki mindekire a saját akaratát akarja rá erőltetni és ügyvéddel fenyegetőzik állandóan!!!
  Na ilyen az amikor vissza nyal a fagyi:-)”
 • 62. KAK-444 2010. július 03. 13:16
  „abszolút nem értem Zopika és Pancser hozzászólását, és sztem NINCS igazuk.

  annak és ott van elsőbsége, akinek megadják.
  érdekes, én 10éve vezetek és eddig még a zöld jelzésnél is körbenézek mielőtt behjtok a kereszteződésbe.
  A suzukis mit csinált?
  A suzukis inkább a kipuffogója miatt nem hallotta a mentőt, mert olyan volt mint egy harckocsinak, gondolom vlllogni akart a csajoknak az utcán... most elgonodlkodhat rajta mit szeretne kezdeni a roncsal...”
 • 61. ladarevolution 2010. július 01. 15:11
  „59: Miért lenne veszélyes?
  Kereszteződés még soha nem okozott balesetet, csak tudatlan/figyelmetlen sofőr :)

  Amúgy a mentős baleset napján délután abban a bizonyos körforgóban is volt egy baleset, de ott ahogy elnéztem nem sérült meg senki...”
 • 60. ibolya_88 2010. július 01. 10:08
  „Mindenki csak ítélkezik,dejó hogy megjött a mentö ha esetleg családtagomon kell segiteni akkkor nem baj,hogy hajt??
  Amugy meg én ott dolgozom a mentö állomáson és megnyugtatthatok mindenkit,hogy ahogy kilépett a mentö a kapun már villogot,és hang jelzést is adott egyböl!!!!!!”
 • 59. Jani_Móvar 2010. július 01. 00:11
  „Egyébként is ez a kereszteződés, és az "új" körforgalom a legveszélyesebb Óváron.”
 • 58. Jani_Móvar 2010. július 01. 00:07
  „Többen a zenét pedzegetik itt. Épp ma jött a mentő mögöttem, félreálltam, zene az szólt. Erről ennyit, aki körültekintő, és odafigyel dolgokra erre is oda tud.

  Az meg a másik, hogy nem tudni ki mit tett volna akkor ott, abban a helyzetben mint szerencsétlen autós.
  Lehet más is ugyan így behajtott volna a kereszteződésbe, csak épp nem az elejét kapta volna el a Mentőnek, hanem az oldalát. Utólag nagyon könnyű okosnak lenni, és mást hibáztatni. Csak mielőtt valaki kinyitja azt a csöpp kis száját, jobb ha körül néz a saját háza táján.”
 • 57. pancser 2010. június 30. 22:38
  „Jancsi! Nem az az elmebeteg, aki a bíróságra, meg a jogra hivatkozik, hanem az aki mindezt félretolva akar ítélkezni, akár itt a fórumon is!”
 • 56. Börzöcki_Jancsi 2010. június 30. 22:27
  „pancser! a te véleményed szerinted érdekel valakit? <moderálva>”
 • 55. pancser 2010. június 30. 22:07
  „54-hez! Te meg ismered ugye? Olyan jól hangzik amiket irkálsz, csakhogy a mentőre is vonatkoznak a szabályok, villogással meg szirénával sem mentesül a körültekintés követelménye alól. Ami azt illeti a lincselés ideje lejárt, elég régen, hiszen hogy mit szabad és mit nem már több ezer éve szabályozzák. Ki nem sz.rja le mi a véleményed itt jogok vannak szerncsére.”
 • 54. luigi 2010. június 30. 19:55
  „Megint úgy ítélkeztek, hogy nem ismeritek a tényeket.
  zopika02 és pancser....... Remélem, ha értetek megy a mentőautó, nem fogja használni a mkj-ét. Sőt megvárja és udvarisan elengedi még azokat is, akik várhatóan egy héten belül a megközelített kereszteződésbe fognak érni.
  Ti honnan tudjátok, hogy kinek milyen színű volt éppen a lámpa? Hmmmmmmmmmm?????? Ti helyszíneltetek netán a baleset után? <moderálva> ti tutira nem engeditek el a szirénázó és villogó mentő- tűzoltó- vagy rendőrautót......
  Mindenről van negatív véleményetek, bármilyen cikkhez is szóltok éppen hozzá a portálon. Bizonyára komoly polihisztorok vagytok..... :)
  Örülök, hogy senkinek nem esett komoly baja, jobbulást kívánok az összes sérültnek függetlenül attól, milyen színű lámpán hajtott is bele a kereszteződésbe!”
 • 53. 41 2010. június 30. 16:58
  „Attól kezdve,hogy a szirénát bekapcsolják induláskor a mentöautón,messziről halljuk és tudjuk,hogy valaki bajban van.Nekünk (többi autósnak)kell figyelni,félreállni és vigyázni a Mentősökre,magunkra és a bajban lévőre.Hogy mielöbb érjenek uticéljukhoz.De sajna több SMS-t küldővel értek egyet,mi magyarok nem tudunk másokra figyelni.A klímás autónkba utazva sem engedjük át a zebránál ácsorgókat.Tisztelet a kivétel.”
 • 52. pancser 2010. június 30. 16:55
  „Zopika! Az emberek zömétől igy a hoozászóktól is távol áll a tárgyilagosság, nem véletlenül találták fel a bíróságot. Körülbelül olyanok mint az a tömeg aki Jézust hozsannázta aztán néhány nap múlva feszítsd meget kiáltozott. Mikor hogy, aszerint milyen az első hang, vagy oda húznak ahol többen vannak. Ez esetben is el fogják marasztalni a mentő sofőrjét is, jogosan!”
 • 51. pancser 2010. június 30. 16:49
  „48! Nálad az igaazság!”
 • 50. nimet 2010. június 30. 13:20
  „erröl a témárol itélet napig lehetne "vitatkozni".
  egy a lényeg. érdekes modon , ha egy külföldi rendszámu auto megkülönböztetö jelzést lát vagy hall, azonnal lassit és félre áll. ilyenkor sokszor, sok magyar ,meg rádudál, és integetve probálja kikerülni. s ezzel majdnem balesetet okoz.
  az ilyent büntetném!
  a mentö, tüzolto soförök mind egyike rendelkezik P?V-val. a rendörnek meg elöször engedélyt kell kérni hogy megkülönböztetö jelzést használhasson.”
 • 49. egyfiu 2010. június 30. 12:17
  „Látom feleslegesen koptatom a billentyűzetet!
  Nem is írok már semmit sem, mert vannak olyan emberek akikkel nem lehet vitatkozni, rájuk kell hagyni a dolgot!
  Most is ezt teszem!”
 • 48. zopika02 2010. június 30. 10:31
  „Látom hozzászólásom sokaknál kiverte a biztosítékot

  Nem állítottam hogy nincs elsőbbsége a megkülönböztető jelzéseit használó járműnek. Erről a KRESZ egyértelműen fogalmaz.

  De elvárható ha a piroson hajt át a mentőautó vezetője, meggyőződjön arról ezt az elsőbbséget meg is kapta. Vezetésével nem sodorhatja veszélybe a közlekedés többi résztvevőjét. És ez igaz a rendőr illetve a kormányőr gépjárművekre is. Szükség esetén akadályozhat, de nem veszélyeztethet !!!! Bárki bármit csinálhat gépkocsijában amit a jogszabály nem tilt, telefonálhat, zenét hallgathat, beszélgethet, vitatkozhat stb. Sőt azt hiszem annak sincs akadálya hogy hallássérültek kimenjenek az utcára. Ha azonban százzal közelít egy kereszteződéshez ami nem belátható kellőképpen akkor orosz rulettezik a söfőr.
  És nyílván ez esetben is előbb a rászorulókhoz ért volna a segítség, ha körültekintőbben vezetett volna.
  Sokszor indokolatlanul használják az üres utcákon a hangjelzéseket.
  Örüljünk hogy ennyivel megúszták ezt a balesetet, és remélem ebből nem csak az érintett gépkocsivezetők vonják le a következtetéseket. Remélem a mentősök megajándékozzák a kislányt valamivel.”
 • 47. kakukk11 2010. június 30. 10:10
  „Én örülök, hogy a kislány félreugrott és meguszta szegény. Ennyi!!!”
 • 46. RoninNoob 2010. június 30. 08:58
  „Zopika! Majd akkor mondd, hogy ne hajtsanak ha te is ott fekszel a mentőben, vagy érted mennek a mentősök, vagy a rendőrök segítségére vagy rászorulva!!! Gondolkodj mielőtt írsz!!!”
65 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér felnőtteknek a Wittmann Antal parkban

A mosonmagyaróvári Wittmann Antal parkban kétmillió forintból szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek… Tovább olvasom