Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megvan a sportcsarnok építési engedélye

Mosonmagyaróvár vállalta, hogy legalább tizenöt évig működteti a létesítményt.

A leendő sportcsarnok üzemeltetését tizenöt évig biztosítja az önkormányzat. Erről döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Ez a nyilatkozat kellett ahhoz, hogy a város megkapja a 240 milliós állami támogatást a beruházáshoz.

Ez az összeg ugyanis külön sorban szerepel az idei központi költségvetésben. A mintegy egymilliárdos beruházáshoz szükséges többi forrást társasági adókból szedheti össze a város.


A sportcsarnok ügye éles vitát váltott ki a képviselők között. Szabó Miklós (MPKE) azt javasolta, gondolják végig újra a helyszínválasztást. Egy kiérlelt koncepció van már erre az Itatónál lévő területre. Hosszú távon ez szolgálná a város érdekeit. A gimnázium mögötti területre nem készült semmiféle hatástanulmány. Ez a döntés pedig ötven évre határozza meg a város arculatát.

„Hány évig várjunk még, hogy a korábbi hárommilliárdos tervet megvalósítsuk?" – vágott vissza Nagy István polgármester. Elmondta: az adott lehetőségekkel kell élni. Jelenleg Mosonmagyaróvár ezt bírja el és ezt tudja hosszú távon működtetni.
Kovács Tamás (MSZP) aggályosnak tartja, hogy kellően ki tudják-e majd használni a csarnokot.

Árvay István (Fidesz–Labe) kijelentette: lehet, hogy sokaknak savanyú a szőlő politikailag, hogy a mostani városvezetés idején épül meg a sportcsarnok, de innen már nem fognak visszalépni.

A helyszínválasztásnak már nincs alternatívája, a csarnok ugyanis érvényes építési engedéllyel rendelkezik. Hozzátette: e helyszín mellett szól a meglévő sportpálya, a gimnázium tornaterme és a kollégium is. Az Itatónál ezeket meg kellene építeni.

Pető Péter (Fidesz) elmondta: az építési engedély kiadásakor vizsgálták a parkolók számát és a közlekedési kapcsolatokat is.

Iváncsics János (Fidesz) hangsúlyozta, nem érdemes ezen vitázni, hiszen engedélyezett terv és elnyert pályázat van a létesítményre. Hozzátette: már most látszik, hogy a megfelelő kihasználtságát biztosítani tudják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó borult fel Araknál

Az autó megcsúszott jeges úton, a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett. Megpördült és az ároba… Tovább olvasom