Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Megújuló mosoni városrész

A mostani jó időjárás kedvez az építőknek, akiknek feladata Mosonmagyaróvár mosoni piacának rehabilitációja - írja olvasó-tudósítónk, Balázs. Tudósítását 6000 forinttal jutalmazzuk.
A piactér megújul, bővül, míg a Rozália kápolna előtti tér teljesen átalakul. A Hősök emlékműve előtti terület is átalakul a kor igényeinek megfelelően, méltó teret adva ünnepségek tartásának, koszorúzásnak. Mint Nagy Mihály mosoni lokálpatrióta elmondta, örül, hogy elképzeléseiket látja valóra válni, mely egyaránt szolgálja a helyieket és az idelátogatókat egyaránt.

Fotók és szöveg: Talpas Balázs (olvasó-tudósító)

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. igazmosoni 2011. június 21. 09:19
  „Nem lehet szó nélkül hagyni!
  Mosoniként lelket melengető érzés látni,hogy oly hosszú stagnálás után Mosonban gőzerővel halad a belváros rehabilitációja.Megújul a piac és a Hősök tere.Szépül, bővül a Fehér Ló Közösségi Ház,kezd körvonalazódni a Futura új formája.Ezen felújítások és befejezett projektek végén nem csak Moson,hanem egész Mosonmagyaróvár gazdagodik megújul terekkel,létesítményekkel.Egy a cél.Szebbé,élhetőbbé,és turisztikai szempontból vonzóbbá tenni a várost.A Mosoni városrészben működik egy civil szervezet,mely mindenben támogatja és segíti szűkebb régiója és a város előrehaladását.Mindezek mellett nem feledkezik meg a múltról sem.az elmúlt évben ünnepelte a város az ezeréves várispánság alapítását.Hogy ne csak a múltban éljen,az említett civil szervezet kezdeményezte egy emlékmű állítását.Ehhez megnyerte a városvezetés támogatását,és közös anyagi áldozatvállalással létre is fogják hozni. Itt szeretnék megállni egy pillanatra.Ugye, fentebb azt írtam, közös az érdek,közös a cél.Ezt nem mindenki érzi így.Van egy "MOSONI" VÁROSATYÁNK,aki történetesen a Mosoni Bizottság elnöke is.Na, Ő ezt másként gondolja.Példának okáért:Az említett emlékmű helyét a tervező előzetes egyeztetés után a terveken jelölte.Önkormányzati terület lévén ezt a Képviselő Testületnek és a Mosoni Bizottságnak meg kellett szavaznia. Tizennégy képviselő közül tizenhárom elfogadta a tervet,egy nem.A Bizottság tagjai egy kivétellel szintén mind elfogadták.Ki az, aki mindkét esetben ellene szavazott?Az említett VÁROSATYA.Szembe megy választópolgáraival,szembe megy Mosonnal,és új színfoltot víve a politikába,saját magával áll ellenzékben.Mi az oka ennek?Talán semmilyen szálak nem kötik Mosonhoz,vagy Mosonmagyaróvárhoz?És az esküje? Talán vissza kéne térnie az ÖVÉIHEZ.
  Én azt vallom,egy dolog bizonyos célokért tenni,és más beszélni róla.Most az előbbinek jött el az ideje.De ezt Ő nem értheti!
  Köszönet mindazoknak,akik a városrész,a város fejlődése és megújulása érdekében tesznek, kivéve ezt az egyet!

  Egy Mosoni”
 • 24. pancser 2011. június 04. 22:36
  „21-hez! Meglepődtem magam is, hogy mennyire jó lett a piac "ideiglenes" helye, az ember nem tudja hogyan sül el amit elképzelt! Nekem az a betonnal kevert fenyőerdő nem valami szimpi, nehéz ott lődörögni nézelődni, legfeljebb lökdösődni lehet majd a beton asztalok között. Masszív elképzelésem egy vásárcsarnok, ahol nem esik az eső, nem fúj a szél, és télen nem fagy meg a krumpli a kofa asztalán.”
 • 23. six666 2011. június 04. 21:32
  „Apropó... ha Balázska 6 rongyot kap egy butaságért, írok/fotózok én nektek gyerekek olyant, hogy tripla példányszám lenne... Ja.. bocs, milyen témában kell KONKRÉTUM ?
  --és 7. WOOLFIkának... gondolod, nem ömlött a lóvé az "óvári" részre ? CSAK ODA MENT MINDEN, pajtás...
  Talán a Stipi/Szeredi/haverok után kellene érdeklődnöd. Moson is megérdemli már végre, hogy valami legyen nekik,
  csak a szervek tutyi-mutyik (PM, rendőrség, MAGA A LAKOSSÁG IS (!))”
 • 22. six666 2011. június 04. 20:32
  „Haláli...Kb.: 3 nm. "aljzat" volt kész a "régi" szökőkút mellett, ezen már 4 fekete álldogált este... Azt még megértem, hogy az idősek nem "ágálnak" az ózdi-miskolci, HELYI és egyéb szutykok ellen, DE A FIATALOK is csak sunyiznak !!
  Ha a helyi kis-Tesco-mascóban "lekusítom" a hőbörgő barnát, mert beleköt valakibe, MÉG AZ ÉRINTETT is lapos kúszásba húz el.. Röhejes, a végén ég jobbikos leszek !”
 • 21. Beex 2011. június 03. 09:13
  „18. pancser 2011.06.02. 10:13
  eddig is cééék pöffeszkedtek ott naphosszat, ezután is főleg azok fognak.. megéri ez, nagyon..

  Mondjuk a jelenlegi "ideiglenes" helyén és formájában szerintem még jobb a piac hangulata, megközelíthetősége, és el lehet férni..”
 • 20. pancser 2011. június 02. 13:54
  „19-hez! Így van, a vápáknál pontosan a nyakukba, ha egyáltalán működni fog, esetleg úgy is járhat mint az óvári.”
 • 19. gertner 2011. június 02. 10:43
  „Hátha tudja valaki: Miért nem lettek a kis pavilonok esőcsatornával felszerelve?
  Szerintem pont a vásárlók nyakába fog eső esetén a víz folyni, vagy rosszul gondolom?”
 • 18. pancser 2011. június 02. 10:13
  „A szökőkút tele van szeméttel a cikket kísérő kép szerint. Ennyire szeretik arrafelé a nem kis áldozatot jelentő létesítményeket?”
 • 17. senkialadár 2011. június 02. 09:45
  „kiváncsi vagyok hány nap alatt vésik széjjel a padokat "szeretlek teca" meg "kabbe" feliratokkal”
 • 16. Abrafax 2011. június 02. 09:01
  „Mosonba ész nélkül, tölcséren töltik a pénzt, gőzerővel fejlesztenek, de valahogy mégis sokkal nehezebb egy odavaló ingatlant eladni, mint egy magyaróvárit. Miért? Mert először a lerobbant, lelakott, gettósodó belvárost kellett volna felújítani, átrostálni a bérlőket. Amíg a városrész közepén harlemi körülmények uralkodnak, egyetlen fillért sem adnék. (Sajnos nem rajtam múlik)
  Elhibázott és felesleges volt a Rábl-közi sűrű beépítés, nettó ráfizetés lesz a Futura, az Erzsébet tér sétálóutcaként ugyanúgy meghal, mint a Magyar utca. (Már van olyan kereskedő, aki perel az átalakítás miatt.) Az "civil" ötletgazdák szinte egymással versengenek, kinek van "nagyívűbb" és persze megfizethetetlenebb elképzelése a városrészre vonatkozóan. Sajnos találtatik a megvalósításra egy-egy eszement uniós pályázat. Jellemző, hogy a piacbővítés, az egyetlen hasznos részlet utólag került a csomagba.”
 • 15. six666 2011. június 02. 07:34
  „Kiakadtam... Mosonban vonul az ózdi ( vagy miskolci... ) ALJA, lógó gyerekkel a kirakott lógó melleken. Nincs valami "KÖZ-GUSZTUS" törvény erre ?? Az Eu. legdrágább ALJA-parkja lesz 1 milliárdból ...
  BŐVEN BENNE van ebben a magyar köz-sunyiság, a félre/elfordulás... Ha baj van, hú de gyorsan sunnyog el a NAGY MAGYAR ÁTLAG a közelből, -összefogás helyett !!”
 • 14. verus21 2011. június 01. 22:04
  „Ezzel egyet értek!”
 • 13. laca123 2011. június 01. 20:55
  „bocsi,rosszul irtam, aki akarja,érti....”
 • 12. laca123 2011. június 01. 20:50
  „A válasz:azért van minden betonból-kőből, mert ugye csak azt nem viszik el ami nincs lebetonozva.Mosonba csak beton dolgokat érdemes épiteni,stabilan...”
 • 11. INVEKTUS 2011. június 01. 18:47
  „háát”
 • 10. pancser 2011. június 01. 14:22
  „8! Mosoni városrészben kevés andalgó embert látni, de legyen hely megpihenni, Erre a célra padok sokkal megfelelőbbek a támfalaknál. De nem akarok a fejlődés a jó elrontója lenni, legyen szép az a városrész. Egy azonban tény a másik városrészben töredéknyi az elhanyagolt elhagyott épület mint itt. Ez jelez valamit, nem hiszem, hogy a beruházások fordítanak a dolgon. A betelepülők célpontja a sokkal jobb természeti adottságú és terjeszkedési lehetőséget biztosító magyaróvári rész. De legalább a mosoni rész fő út melletti területe rendben lesz.”
 • 9. Losba 2011. június 01. 12:54
  „4.
  ...csatlakozom, ennél lassabban nem lehetne elkészíteni...”
 • 8. RUDI 2011. június 01. 12:34
  „Nagyon szépen zajlanak a munkák, ezt jól lehet is látni, a magasítok, pediglen elfogadottak, hisz ez által is meg vannak óva a belső részek.Az ülőhelyek nagyon fontosak,hisz aki megszeretni kicsit pihenni, az tudjon kellő kép.Ami meg igaz , márt ráfért ,az átalakítás.”
 • 7. Lone_wolf.. 2011. június 01. 12:14
  „A mosoni cééknek 700millás fejlesztés renoválás építkezés stb. Óváron 0forintos beruházás lassan terepjáróval is járhatatlan utak stb.Ez ugye "nem" diszkriminációXDXD”
 • 6. Beex 2011. június 01. 11:05
  „5. Tmoha 2011.06.01. 11:01
  Ugyanazok fognak megpihenni, akik eddig is.. reggeltől estig, szotyizva, köpködve...”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral a Szigetközbe

A mosonmagyaróvári Bolyai iskola 6.b osztályának diákjai nyeregbe pattantak és osztályfőnökük… Tovább olvasom