Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mégsem lesz üzletház az Iskola utcában

Egyelőre mégsem épül vásárcsarnok Mosonban. Legalábbis az Iskola utcai telektömbön nem, mivel sokadik nekifutásra is meghiúsult az ingatlan eladása.
A legutóbbi ülésén ismét – sorrendben ötödik alkalommal – foglalkozott a képviselő-testület az Iskola utca, Erzsébet tér, Királydomb utca által határolt 9232 négyzetméteres önkormányzati területtel. Még májusban jelölte ki értékesítésre a királydombi üresen álló parcellát a testület, majd az ezt követő ülésen döntöttek az eladáshoz pályázat kiírásáról.

Aztán a június végi ülésen került a képviselők elé a felhívásra beérkezett egyetlen ajánlat. Az ebben felvázolt beépítési koncepció – ami egy vásárcsarnok felépítését tartalmazta – egybeesett ugyan az önkormányzat elképzeléseivel, ám mégsem történt meg az adásvétel. Eredménytelennek nyilvánították az eljárást és újra kiírták a pályázatot. Az ajánlattevő ugyanis a várt vételár felét kínálta csak a telektömbért.

Az Iskola utcai telektömb egy darabig még biztos üres marad, pedig az önkormányzat vásárcsarnokot álmodott ide.
Az Iskola utcai telektömb egy darabig még biztos üres marad, pedig az önkormányzat vásárcsarnokot álmodott ide.

A pályázatok beadási határideje lejártával a nyár közepén rendkívüli ülést hívtak össze a telektömb eladása érdekében. (Kisalföld, 2013. július 22.) A megadott határidőig egy pályázat érkezett, ezúttal a kínált vételár – nettó 110 millió forint – már megfelelt az előzetes várakozásoknak. A bizottságok a pályázatot érvényesnek minősítették. A mosoni bizottság a terület beépítésére vonatkozó fejlesztési elképzelést támogatta. Ám a gazdasági bizottság az ajánlat szerinti fizetési kondíciókat, valamint a nem pénzben történő ellentételezést – a megfelelő biztosíték hiánya miatt – kedvezőtlennek tartotta, ezért a pályázat eredménytelennek nyilvánítását javasolta.

Úgy tudjuk, az ajánlattevő az ár negyedét fizette volna ki a hatósági engedélyek megszerzésekor, újabb negyedet az üzletház nyitását követő hatodik hónapban, a fennmaradó összegben pedig tulajdonrészt kínált az erre a célra létrejött projektcégben. Emellett tíz éven át ingyenes helyiséget is biztosítana az önkormányzatnak a felépülő üzletházban.

A testület végül elhalasztotta a döntést szeptemberre. Mondván: a pályázó még egészítse ki ajánlatát. Ez meg is történt, ám a bizottság továbbra sem tartotta kecsegtetőnek az ajánlatot, így javaslatára a képviselő-testület a legutóbbi ülésén a pályázati eljárást ismét eredménytelennek minősítette. Ezúttal viszont egyelőre nem írtak ki újabb pályázatot a telektömb eladására.

Olvasóink írták

 • 6. Abrafax 2013. szeptember 27. 10:33
  „Add el juhi Te az ingatlanodat úgy, hogy negyedét kapod kiköltözéskor, negyedét ha átalakította a vevő, a fennmaradó értékben pedig majd betársulhatsz az új tulaj egyik cégébe...
  Egyébként pedig a kutyát sem érdekli, fideszes vagy jobbikos, ha fizet, akkor minden kofának vevő, ha nem, nem.
  Arra pedig felhívom juhi és Griffin figyelmét, hogy a rágalmazás bűncselekmény. Ha nincs bizonyítéka - mint ahogy nem is lehet - akkor kuss! Ha én lennék a döntéshozók helyében, már ment volna feljelentés.
  1. Nincs sikerdíj, nem volt, nem lesz.
  2. Nincs semmilyen központi elvárás, csak felismertek egy potenciális értékesítési helyzetet.
  3. Meghoztak egy felelős, indokolt döntést, védték a város vagyonát.
  Gratulálok juhi és Griffin, jól dolgoztok a kenyéradó gazdátoknak, terjesztitek a pletykát, a rágalmat, jár a harminc ezüst, a piros bögre és a btk.-ban leírt szankció.”
 • 5. Griffin 2013. szeptember 26. 13:49
  „képaláírás: "...pedig az önkormányzat vásárcsarnokot álmodott ide."
  Pedig csak a Párt utasítását követték: mertek nagyot álmodni.
  Ezzel eleget is tettek a rezsim elvárásainak. Többet nem is kell tenni. Jár a sikerdíj, semmi kétség.”
 • 4. juhi 2013. szeptember 25. 21:20
  „Pancser! Tudod, mi a különbség a szocialista és a fideszes politikus között? Az egyik balról, a másik jobbról tömi tele a zsebét, ha teheti. Ilyen szempontból tehát teljesen megegyeznek, csak a szólamok másak.”
 • 3. pancser 2013. szeptember 25. 18:59
  „1. juhi 2013.09.25. 15:43
  A szoci zsebekről mikor értekezel?
  Az ingatlan nem fog elszaladni, az értékét sem veszti, ki kell várni a megfelelő vevőt.”
 • 2. kocsoggorog 2013. szeptember 25. 17:30
  „Érdekes, egy hónapja, még a szocik teleüvöltöttek mindent, hogy fideszeseknek lett kiírva a pályázat. Most, hogy mégsem nyerők, rögtön változik a helyzet, ugye? Az nem lehet, hogy tényleg nem tudták letenni a kért garanciákat és azért nem vehetik meg a területet?”
 • 1. juhi 2013. szeptember 25. 15:43
  „" A gazdasági bizottság kedvezőtlennek tartotta" - lefordítva: a pályázó nem vagy nem megfelelő összegű kenőpénzt csúsztatott a megfelelő zsebbe/zsebekbe/. Inkább várunk, hadd gazosodjon Moson szégyenfoltja, majd csak megjön a "megfelelő" befektető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki tudott a perről és a követelésről

Amint arról a közelmúltban beszámoltunk, egy tizenötmilliós tartozás biztosítékaként lefoglalta a végrehajtó a dunaszigeti községházát. Tovább olvasom