Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megnyílnak a kapuk a látogatók előtt

Szombaton a kulturális örökség napján megnyitja kapuit a látogatók előtt a jánossomorjai Szórády-féle hengermalom, falut bemutató sétára indulnak Kimlén, illetve tervezői vezetéssel ingyenesen tekinthetjük meg a Futurát.
A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület évek óta csatlakozik a kulturális örökség napjához, melynek keretében olyan épületeket tekinthetünk meg, melyek egyébként nem látogathatók a nagyközönség számára. Idén a Lajta-parti város védői Kocsis Sándor elnök tájékoztatása szerint korábbra időzítették a programot és együtt ellátogattak Hédervárra, Lébénybe és Mecsérre. Az utóbbi településen Csaplár Zoltán polgármester a falu történetéről, jelenéről, a templomról és az idei év árvízi történéseiről tájékoztatta a mintegy negyventagú csoportot.

Mosonmagyaróváron szombaton a Futura Interaktív Élményközpont kapuja nyílik ki a látogatók előtt, akik ingyenesen, a tervező kíséretében tekinthetnek be az egykori magtár falai közé. Csoportok indulnak szombaton délelőtt 11 órától és délután 2 órától (ekkor térítésmentes).
– 2009 óta kapcsolódunk a kulturális örökség napjához. Ez sok esetben egybeesik a városnapokkal, akárcsak idén.

A mosonmagyaróvári városvédőket Mecséren is fogadták.
A mosonmagyaróvári városvédőket Mecséren is fogadták.


Amióta az egykori Szórády-féle hengermalom az önkormányzat tulajdonát képezi, azóta állandó szereplője ennek a programnak. Idén a hengermalom mellett felmászhatnak az érdeklődők a mosonszentpéteri tűzoltószertár tornyába. Pusztasomorja egyetlen kápolnáját, melyet 1864-ben alapítottak Szent Vendel tiszteletére, szintén megtekinthetik a látogatók – tudatta Lőrincz György jánossomorjai alpolgármester.

Kimlén szombaton falubemutató sétán vehetnek részt az érdeklődők dr. Horváth József vezetésével (indulás délelőtt 10 órakor a horvát közösségi háztól, 48-as tér 1.). A sétához csatlakozók megtudhatnak többet a XII. századból származó Sarlós Boldogasszony-templomról, a tájházról, a hősök útjáról és az 1700-as évekből fennmaradt német sírokról is.

Olvasóink írták

 • 5. amivarosunk 2013. szeptember 23. 03:50
  „R.C. Hát ez az! Az interneten látva a képedet, okosabbnak lenned tényleg nem érdemes.

  Nyugodjál meg, a " városvédő " társaságról pedig épp eleget tudok.

  De hogy a cikknél maradjak. Az idei téma a Vizek Háza volt. A rendezvények sorában a " városvédők" nem szerepeltek. Csak a Futura. Azt, hogy ők előbb tartanak vmit, az a privát ügyük, nem pedig a városé.”
 • 4. RickCartman 2013. szeptember 21. 19:36
  „1-3 ami... Ennél okosabbnak már nem érdemes lennem. A Városvédő Egyesület nem nyugdíjas klub; ha okosabb lennél, legalább ehhez értenél rendesen. Hajrá!”
 • 3. amivarosunk 2013. szeptember 21. 18:39
  „2-nek: Tájékozódj az oroksegnapok.hu weboldalon, mindjárt okosabb leszel!”
 • 2. RickCartman 2013. szeptember 21. 12:42
  „csatlakozz, bébi, ne fanyalogj!”
 • 1. amivarosunk 2013. szeptember 20. 20:10
  „Mosonmagyaróváron tavaly nem volt semmi. A városvédő nyugdíjas klub ne maguknak , a saját kirándulásukat szervezzék ezen alkalomból, hanem , a város lakóit szólítsák meg és őket vonják be az eseményekbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentenék az ország legrégebbi Kühne-gyártmányú gépeit

A gyártmányai bemutatása mellett egyedülálló gépmentő akció indítását is bejelentette a mosonmagyaróvári Kühne Zrt. Tovább olvasom