Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Megmenekül a hársfasor

A Lucsony utca védett hársfáinak sorsáról legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A határozat szerint az útkorszerűsítést a fasor kivágása nélkül kell elvégezni.
(illusztráció)
A hosszú ideje rendkívül leromlott állapotban lévő Lucsony utca korszerűsítése, illetve vízvezetékcseréje kapcsán szóba került az út két oldalán lévő, több évtizedes hársfasor kivágása. Az okok közt felmerült, hogy a szűk hely miatt gondot jelent a közművek elhelyezésekor a szabványos védőtávolságok betartása, a csapadékvíz elvezetésének megoldása. További problémával jár, hogy az ivóvízvezeték cseréje során megsérülő gyökérzet miatt tönkremehet több fa, valamint kevesebb parkolót tudnak kialakítani.
Az erdészeti szakvélemény szerint a hársak egészségi állapota kielégítő, némi egészségügyi beavatkozás – száraz ágak levágása, sebkezelés – szükséges, ám a kivágás egészségügyi szempontból nem indokolt. A kertészmérnök álláspontja azonban az, hogy nem erdészeti szempontból kell nézni a fasort, hanem komplex szemlélettel.
A képviselő-testület végül egyhangúlag fogadta el azt a határozatot, miszerint a hársak kivágásához nem járulnak hozzá, így az útkorszerűsítés és közművesítés során a fasor védelmét előtérbe kell helyezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit kell mérni ?

A tüzelővásárlást nem lehet az utolsó pillanatra hagyni. Így vélte a dunakiliti Rigó Gábor is,… Tovább olvasom