Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Meghalt a fogdában

Nagy valószínűséggel szívinfarktus miatt halt meg a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság fogdájában egy férfi.
Egy mosonmagyaróvári lakáskiürítés végrehajtásához kért rendőri közreműködést a bírósági végrehajtó tegnap reggel kilenc óra körül. A szabályoknak megfelelően a rendőrök egyeztették a lakás tulajdonosának személyi adatait. Az adatbázisból azonban kiderült, hogy a 36 éves K. Róbert ellen vagyon elleni bűncselekmények miatt mintegy fél éve adott ki elfogatóparancsot a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság – mondta el lapunknak Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfit ezért a rendőrök előállították a városi kapitányság fogdájára. A gyanúsított közölte a fogdaőrrel, hogy szívbeteg, ezért fokozottan ügyeltek rá, vizet vittek neki és folyamatosan figyelték. Délelőtt negyed tizenegy körül aztán minden előzmény nélkül a férfi a fogdában lévő padról egyszer csak a földre esett. Az őr azonnal értesítette a mentőket, akik néhány perc alatt a helyszínre értek. A mentősöknek sikerült a beteget újraéleszteniük és egy rövid időre helyreállt a légzése és a keringése is. Ám nem sokáig tartott ez az állapot, rövid idő elteltével ismét leállt a férfi szíve. Ezúttal már hiába küzdöttek a mentők az életéért, tizenegy óra után néhány perccel meghalt.

A férfi halálának pontos okát a boncolás fogja majd kideríteni, ám az elsődleges orvosi szakvélemény szerint szívizomelhalás miatti infarktusban vesztette életét. A rendkívüli fogdaesemény miatt a rendőrség felvette a kapcsolatot a büntetés-végrehajtási felügyeletet ellátó ügyésszel az esettel kapcsolatos jogi álláspont kialakításához.
A Kisalföld információi szerint a fogdában elhunyt férfi korábban egy rövid ideig rendőr is volt. Úgy tudjuk, a kilencvenes évek elején néhány hónapig a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állományában dolgozott járőrként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kanári-szigetekről hozták vissza

Sikkasztás miatt tett feljelentést még 2003-ban az egyik hitelintézet a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon a 35 éves helybéli L. Ferenc ellen. A férfi mintegy 2 millió forint értékű személyautót lízingelt, ám a törlesztőrészletek befizetéséről „megfeledkezett”. A pénzintézet hiába szólította fel a férfit, aki a kocsit sajátjaként kezelte és nem adta vissza a banknak. Tovább olvasom