Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Márciusi ünnep Mosonszolnokon

Március 14-én közös ünnepléssel emlékezett Mosonszolnok lakossága a 165 évvel ezelőtt történt forradalomra és szabadságharcra.
A rossz idő ellenére az ünneplés koszorúzással kezdődött a Hősök szobránál, ahol Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Mosonszolnok község Önkormányzata és a helyi civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés, a tiszteletadás koszorúit.

A főhajtást követően a Művelődési Házban folytatódott a program. Dr. Nagy István beszéde után a helyi általános iskola és a Kaláka Néptánccsoport tagjai színvonalas ünnepi műsort mutattak be, melyben táncos és prózai elemek váltották egymást, felelevenítve Petőfiék forradalmát.

Galéria
A műsort követően adták át a Művelődési Ház új szárnyát, az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér megnyitására. Beszédet mondott Török Sándor, Mosonszolnok község polgármestere, majd az ünnepélyes szalagátvágás után az ünneplő közönség használatba vehette az új helységeket, bejárhatták a termeket.

Az új szárny helyet ad egy ifjúsági információs pontnak, egy klubszobának mely helyet ad a településen működő civil szervezetnek is, egy irodahelységnek, illetve kiszolgáló helységeknek vizes blokkal, teakonyhával, raktárral.

Az átadóval összekötve nyílt meg a Művelődési Házban működő rajzszakkör kiállítása is. A községben élő, amatőr képzőművészek több mint 4 éve dolgoznak együtt, s ez a második kiállításuk. A kiállítás nyitvatartási időben ingyenesen megtekinthető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják az utakat Mosonmagyaróváron - videó

Elkezdték az útfelújításokat Mosonmagyaróváron. Március eleje óta három utcát aszfaltoztak le. Idén… Tovább olvasom