Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Makettkiállítás: minden ágy elkelt a városban

Mosonmagyaróvár a legtöbb külföldit vonzó rendezvényére készül hétvégén: akad, ahol már fél éve nincs szabad szoba. Sok a visszatérő makettező vendég, akiket már nemcsak a kiállítás, hanem a város is érdekel.
Hétvégén Mosonmagyaróvár az egyedüli olyan rendezvényére készül, mely a város valamennyi szálláshelyét megtölti. Helyi vendéglátóktól érdeklődtünk: üzletileg mit jelent nekik a nemzetközi makettkiállítás?

– Fél éve valamennyi szobánkat lefoglalták. Tavaly fedeztek fel bennünket az olasz makettezők. Őket várjuk vissza idén is, de mellettük érkeznek Németországból és Ausztriából is vendégek. Nagyon sok munkát és odafigyelést igényel ez a hétvége – tudjuk meg az egyik szálloda recepciósától, Hajós Esztertől. Mint mondja, mivel tizennégy szobájuk van csupán, ezért családias náluk a légkör, ezért is sok a visszatérő. Hajós Eszter szerint modern konyhát visznek, többnyelvű menüvel segítik a külföldi vendégeknek a választást.

Teljes felkészültséggel várják a vendégeket hét végén az éttermek. A felvételen Kiss Fanni teríti az asztalt.
Teljes felkészültséggel várják a vendégeket hét végén az éttermek. A felvételen Kiss Fanni teríti az asztalt.

Fricz Gábor vendéglős is várakozással tekint a hétvége elé. A makettezőknek egy külön ajánlattal szolgálnak. Egyébként ide is visszajáró vendégeket várnak. Az étteremvezető szerint főként az európaiak (akik már a várost is ismerik) nyitottak a magyar ételekre.

A Tourinform-iroda, amint arról Horváth Balázs irodavezető tájékoztatott, a Mosonmagyaróvárt és Szigetközt bemutató német, angol, szlovák és magyar nyelvű kiadványokkal készül, valamint várostérképekkel. Az irodavezető ugyanakkor szintén megerősítette, hogy a város valamennyi szálláshelye megtelik hétvégére. A kiállítók a kollégiumtól a négycsillagos szálláshelyig többféle szálláshelyet is kerestek.

Mosonmagyaróvárt és a Szigetközt bemutató kiadványokat is kapnak majd a makettkiállításra érkező vendégek – mutatja Horváth Balázs irodavezető.
Mosonmagyaróvárt és a Szigetközt bemutató kiadványokat is kapnak majd a makettkiállításra érkező vendégek – mutatja Horváth Balázs irodavezető.

Amint arról korábban írtunk, a hétvégi makettkiállítás Kínától Brazíliáig vonzza a makettező társadalmat. Egresi András főszervező újdonságként megemlítette: ez az elsősorban férfias hobbi mára egész családokat csalogat a városba. Éppen ezért, amíg a ház ura versenyez, addig az asszonyoknak, gyermekeknek is kedveskednek programokkal. Így ellátogathatnak a Futurába, kalandparkba vagy éppen a mosoni piacra.

Ennyit költenek


Mosonmagyaróvár 1300 férőhelyén, két éjszakával és átlagosan tízezer forintos szállásdíjjal számolva, mintegy 26 millió forintot hagyhatnak itt a makettkiállításra érkező vendégek. A szálláshelyeknek 250 forint idegenforgalmi adót kell befizetniük fejenként, éjszakánként. A szállodákéhoz hasonló nagyságrendű bevétellel számolhatnak az éttermek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségvédelemre osztottak pénzt

Elbírálták az egészségvédelmi alapra beérkezett pályázatokat, összesen negyvennégy programra kértek pénzt a hárommilliós alapból. Tovább olvasom