Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Makettkiállítás idén tizenhetedszer

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub minden évben megrendezi a helyiek egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért programját. Az idei április 20–21-i esemény mára Európa kiemelkedő versenyévé vált.

A nyolcvanas évek végén kovácsolódott össze az a makettezést kedvelő csapat, akiknek a mosonmagyaróvári makettkiállítás megálmodása köszönhető. E program mára nemzetközi lett. Az eleinte a helyi könyvtár előterében tartott rendezvényt egyre többen látogatták, így a program először a művelődési ház termeibe, majd az egyetemi kar aulájába „költözött". Európa szinte minden országából érkeznek versenyzők a nagyszabású rendezvényre.

A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők. A legnépszerűbbek a harcjárművek és repülők, de szívesen neveznek történelmi figurák, polgári járművek és hajók kicsinyített másaival is.

A nagy számban jelentkező csehek, lengyelek és szlovákok mellett egyre többen jönnek Ukrajnából, Romániából és Szerbiából is – tudtuk meg Egresi Andrástól, a klub vezetőjétől. „A versenymunkák száma legalább ezer körül szokott lenni. Az elmúlt években megfigyelhető volt, hogy talán valamivel kevesebb, de annál minőségibb darabok voltak jelen.

Boldogok, büszkék vagyunk arra, amit elértünk. A kezdetek óta nagyon sokat fejlődött ez a kiállítás és verseny, most pedig szeretnénk szinten tartani. Nagy szerencsénk a földrajzi fekvésünk, könnyű a várost megközelíteni. Attól függetlenül, hogy nagyon nagy a rendezvény, szeretnénk idén a tizenhetedik alkalommal is megőrizni a családias hangulatot úgy, hogy mindenkivel próbálunk személyesebb kapcsolatot kialakítani" – mondta a szervező.

Egresi András elmondta, annyira sok minőségi makett vár értékelésre, hogy lehetetlen lenne csak egy-egy díjat kiosztani. Így a helyezések helyett arany-ezüst-bronz szinteket határoztak meg.

Persze nem kizárólag a makettezőknek szól ez az esemény, hanem a helyiek szórakoztatásáról is. A vár területén harapnivalóval, valamint egyéb programokkal, például cserépedény-készítéssel, kirakodóvásárral várják majd a látogatókat április 20–21-én.

A versennyel párhuzamosan „A magyar honvéd folyami hadihajózás 165 éve" elnevezésű kiállítás tekinthető meg a Flesch Károly Kulturális Központban.

A megmérettetésről további információ a 06-20/480-9044-es telefonszámon kérhető.

Kínálat. A makettek teljes kínálata megtekinthető április 20-án, szombaton déltől 21-én, vasárnap délig az egyetemi kar aulájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Óvártej Zrt. olasz tulajdonba került

Többnapos egyeztetés után csütörtökön olasz tulajdonba került, s így (168 dolgozójával együtt) megmenekült a csődközelbe került Óvártej Zrt. Tovább olvasom