Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

M1: tengelysúlymérő Mosonmagyaróvárnál

Tengelysúlymérő állomást kíván létesíteni a Magyar Autópálya Kezelő Zrt. az M1-es sztrádán Mosonmagyaróvárnál.
A kétoldali tengelysúlymérőt az autópálya 158-as kilométerszelvényében, a fizetőkapu, illetve a Moson pihenőhely környezetében alakítanák ki. Az állomás jórészt utakból, parkolókból, illetve egy-egy mérlegből és fülkéből áll majd. A létesítmény helyigénye nagy, nem fér el a jelenlegi közlekedési területen.

A létesítéshez szükséges további területeket már vásárolt a társaság, ám ezek különböző övezetekbe – gazdasági-ipari, illetve védőerdő – tartoznak. Közlekedési területbe sorolásukhoz így módosítani kell a város településszerkezeti és szabályozási terveit is. Ehhez szükséges a testület előzetes hozzájárulása. Az erről szóló településfejlesztési határozatot a legutóbbi ülésen hozták meg a képviselők.

A bal oldali rész tartozik védőerdő-övezetbe. Az átsorolást megkönnyíti, hogy a tényleges és nyilvántartott művelési ága szántó, egy szem fa sincs a területen. A jobb oldali kisebb terület gazdasági-ipari övezet, az ipari park része. A terület üres, közmű nincs rajta.

A módosítási eljárás határidőit figyelembe véve várhatóan szeptemberben kerülhet az előterjesztés végleges döntésre a képviselő-testület elé.

Olvasóink írták

  • 2. HT 2013. június 05. 11:26
    „Még több kamion lesz a a régi 1-es úton!”
  • 1. 01010 2013. június 03. 20:48
    „Nő a munkahelyek száma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piásan vezette Suzukiját Mosonmagyaróváron: a jogsija bánta

Vezetői engedélyét vették el a járőrök annak a helyi férfinak, aki ittas állapotban vezette járművét… Tovább olvasom