Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Lemondott a jegyző Jánossomorján

Az átalakított közigazgatási rendszer és a megváltozott munkakörnyezet miatt lemondott tisztéről Jánossomorja jegyzője. Dr. Lóránt István még július 15-ig tölti be ezt a posztot.

Lemondott posztjáról dr. Lóránt István, Jánossomorja jegyzője. Döntését a képviselő-testület legutóbbi, június végi találkozóján jelentette be. Még július 15-ig tölti be a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal – melyhez a kisváros mellett még Újrónafő és Várbalog tartozik – vezetői állását. A miértekről faggattuk a jegyzői állást 2011 szeptemberétől betöltő, korábban aljegyzőként tevékenykedő fiatalembert.

– A megváltozott munkakörnyezet, az átalakított közigazgatási rendszer miatt döntöttem a távozás mellett. Az elmúlt három-négy évben nagyon sok komoly feladatot kellett elvégeznünk a hivatalban, ami sok energiát kivett belőlem. Azt gondoltam, úgy tisztességes és korrekt, ha a változásokból adódó feladatokat elvégzem az önkormányzatnál. Ez a több területet érintő folyamat június 30-ával részben lezárult.

– Az új környezet a jegyzői munkában és a közigazgatás egészében jelentős változásokat hozott. Úgy éreztem, hogy ebben a közegben nem tudnék hosszabb távon teljes erőmmel, hitelesen a településért dolgozni. Ezért is döntöttem úgy, hogy megpróbálom a boldogulásomat más téren megtalálni – beszélt döntése hátteréről dr. Lóránt István. Azon kérdésünkre, hogy mik a tervei a jövőre nézve, hozzátette: – Távozásom után pihenni szeretnék és nyelvet tanulni. A közeljövőben nem kívánok a közigazgatásban dolgozni.

A hivatalvezető már a döntése bejelentését megelőzően egyeztetett munkaadójával, Kurunczi Károly jánossomorjai polgármesterrel, akit szintén kerestünk ebben a témában:

– Megdöbbenten fogadtam dr. Lóránt István bejelentését. Nehéz volt ezzel a gondolattal szembesülni, viszont érveit – miszerint a törvényi változások olyan előírásokat, feladatokat hoztak, melyekkel nem tudott azonosulni – megértem és elfogadom.

A településvezető kifejtette: „Dr. Lóránt István személyében egy kiválóan felkészült, munkájában maximalista jegyző távozik. Az ő számára nagy előny, hogy helybeliként látta el feladatait, hiszen Jánossomorján született és nőtt fel. Olyan anyagot soha nem adott le, ami a törvényi előírásoknak és számviteli szabályoknak nem felelt meg. Alaposan tájékozódott minden ügyben, naprakész volt a folyamatos törvényi változásokról. Egy polgármester kollégámnak sem kívánhatnék jobb jegyzőt!"

 
Dr. Lóránt István közös megegyezéssel válik meg munkahelyétől július 15-től. Helyére fél éven belül kell új hivatalvezetőt találni. Kurunczi Károly hozzátette: pályázatot írnak ki, addig az aljegyző látja el a hivatalvezetői teendőket.


 

Olvasóink írták

  • 1. f20andrea 2013. július 12. 08:45
    „Tisztelt Mészely Réka!

    Egy kisebb korrekciót szeretnék a cikkhez javasolni. Egy mondatot szeretnék kiemelni, mely nem állja meg teljesen a helyét! "Még július 15-ig tölti be a Jánossomorjai Közös Önkormányzati Hivatal - melyhez a kisváros mellett még Újrónafő és Várbalog tartozik - vezetői állását."
    A családommal HANSÁGLIGET településen lakunk, mely közigazgatásilag Jánossomorjához tartozik, akárcsak Várbalog és Újrónafő!

    Megértését Köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrongálták a virágokat

Horváth Imréné Steiner Erzsébet szomorúan számolt be róla, hogy fiatalok rongálták meg a virágait. Tovább olvasom