Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lelátóval bővül a tornacsarnok

Helyi vállalkozókkal épülne meg az a lelátó, melyet a lébényi sportcsarnok mellé emelnének fel és akadálymentesítésére is gondoltak.
Az építkezéshez szükséges több mint tízmillió forint felét az önkormányzat pályázati pénzből, másik részét hitelből fedezné.

– A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán az önkormányzat 12,2 millió forintot nyert – ennek fele önrész –, melyet a helyi iskolai tornacsarnok és öltözőépület bővítésére és átalakítására fordítunk – magyarázza Kovács Gábor, Lébény polgármestere, miközben az építkezés terveit mutatja. Ezt egy mosonszentmiklósi tervező készítette el, és a kivitelezést kizárólag helyi vállalkozók végzik – tette hozzá.

A tornacsarnok a kilencvenes évek elején épült, használata során egyértelművé vált, hogy nélkülözhetetlen egy nézőtér, illetve egy lelátó építése, mivel az épületet nem csak tornaórákon veszik igénybe. A már meglévő építmény egy kétszáz fős lelátóval bővül (a csarnok és a lelátó csatlakozásánál található tégla falszerkezetet elbontják), alatta férfi-női és akadálymentes mosdókat alakítanak ki.

Maga a lelátórész is akadálymentesen megközelíthető. Emellett bővítenék és átalakítanák az öltözőt. Az épületek magastetős fedést kapnak.
A további tervek közt szerepel a továbbiakban egy büfé kialakítása. Egy újabb beruházás lenne az épület fény- és hangtechnikai felszerelése, akár egy színpad kialakítása.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefülelték az illegális szemetelőket

Az elmúlt időszakban számos büntetőeljárást indított a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a… Tovább olvasom