Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Látogatható volt a Habsburg-kripta

A kulturális örökség napok keretében a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület szervezésében a hétvégén az érdeklődők két napon keresztül látogathatták Mosonmagyaróváron Habsburg Frigyes főherceg és felesége, Croy Izabella kriptáját.
A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület rendezésében, a kulturális örökség napok keretében várta két napon keresztül a látogatókat Mosonmagyaróváron a Szent László téri Szent Gotthárd-plébániatemplom altemploma. Ezen a történelmi értékű helyen nyugszik – kettős fémkoporsóba zárva – Habsburg Frigyes főherceg és felesége, Croy Izabella. Frigyes főherceg a Monarchia egyik legnagyobb földbirtokosa volt. Trianon után birtokainak jelentős része Magyaróvár környékén maradt meg, ezért a világháborút követően itt telepedett le és élt tizenhat éven keresztül, egészen 1936-ban bekövetkezett haláláig.

A nemes halottak örök nyughelye nyilvánosan nem látogatható, ezért az egyesület vállalta, hogy a plébániával együttműködve, az európai örökség napok keretében minden év szeptember utolsó hétvégéjén lehetővé teszi az altemplom megtekintését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal már költözhetnek a lakók

Mosonmagyaróvár önkormányzata bérlakásépítő programjának következő állomásaként újabb 28 lakásos… Tovább olvasom