Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kutyatámadás: testével védte fiát

Két megvadult kutya támadt egy fiatalasszonyra szombat délután a majoroki városrészben.


Rövid délutáni sétára indult kisfiával Korognai Ágnes szombaton, ám néhány perccel később drámai pillanatokat kellett átélniük. Házuktól néhány száz méterre és pár utcára jártak, amikor rájuk rontottak az Ujhelyi utca egyik udvaráról kiszökött kutyák.

„Körülbelül egy méterre jártunk már a kaputól, amikor megláttam az ott álló német juhászt. Mivel nekem is van farkaskutyám, sokat foglalkozom is vele, úgy gondoltam, ha lassan elmegyünk mellette, nem történhet semmi gond – kezdi a szörnyű történetet Korognai Ágnes. – Így is tettünk, ám amikor már több méterre elhagytuk a kaput, a szomszéd ház előtt jártunk, egyszer csak utánunk futott és a lábamba harapott."

– Gyorsan felvettem a fiamat, nehogy baja essen, de megint megkapott a kutya, amitől elestünk – mondta Korognai Ágnes. –  A kisfiamra feküdtem, nehogy harapás érje. Ekkor rohant ki az udvarról egy staffordshire terrier is, ami szintén belém mart.  Segítségért kiabáltam, miközben a megrémült gyermekem keservesen sírt. A közelben lévő két férfi jött oda és kergette be a kutyákat az udvarra, majd csukták be a kaput – emlékszik vissza a szörnyű délutánra a fiatalasszony.

Korognai Ágnest a mentők kórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseit. Mindkét vádliján és jobb térdhajlatán érték a harapások. Ugyan a sebei ellátását követően hazamehetett, ám estére újra a sürgősségire kellett mennie, mivel kötése teljesen átvérzett.

A fiatalasszonyt érthetően nagyon megviselték a történtek, mint ahogy kisfiát is, aki órákkal az eset után is keservesen sírt. Korognai Ágnes elmondta: azóta többször átgondolta a történteket, ám sehogy sem tudta volna megakadályozni a támadást. Kutyája kiképzőjével is beszélt az esetről, aki szerint akkor sem lehetett volna ezt kivédeni, ha megfordulnak, amint meglátják a német juhászt.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.
Lapunk kereste a kutyák gazdáját is, ugyan sajnálatosnak nevezte a történteket, ám nem kívánt nyilatkozni a szerinte nem nagy jelentőségű ügyről.  Úgy tudjuk, a kutyák legutóbb tavaly februárban kapták meg a kötelező védőoltást.

A környéken lakók elmondása szerint az ebek korábban máskor is kiszöktek már az udvarról, sőt, úgy tudjuk, haraptak is meg  valakit. Előfordult már az is, hogy átugrottak a kerítésen. Mindez ijesztőnek hangzik annak fényében, hogy az út túloldalán egy általános iskola és óvoda működik.Képünk illusztráció! Forrás: origo.hu
Képünk illusztráció! Forrás: origo.hu

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Mert 2013. május 08. 09:29
  „Én a kutyák pártján vagyok és mégis hogy képzelik hogy elaltatják???? Mi ez már?? Tiszta szégyen!!”
 • 21. Mert 2013. május 08. 08:53
  „Vádaskodni azt tudtok! Veletek lenne ilyen elbújnátok mint a nyuszik! Kit érdekel Ki-Mire veszi a kutyáját és milyen fajtát választ?! Ne te mond meg, hogy más hogy nevelje a kutyáját! Miért ne lehetne nyitva egy ember kapuja? Akkor nyitja és csukja amikor ő akarja, senkinek semmi köze hozzá!! Hát most szerencsétlen így járt, pont ott sétáltak és pont kimentek a kutyák! A másik meg, hogy egy kutya csak úgy nem harap meg senkit...volt valami amire felfigyelt. És persze lefoglalták a kutyákat... Hát senki nem sajnálja őket? A kutya az emberre van hagyatkozva..Mitől is lenne az a kutya hibás? Én nagyon sajnálom a kutyákat és a gazdit is, most aztán hiába fáradozik, ugyis ők a hibásak, holott lehet azok a kutyák soha nem piszkáltak senkit! És ne gyertek azzal, hogy de a lakók mondták! Az emberek beszélnek...Dühös emberek hülyeségeket beszélnek...”
 • 20. Muaddib 2013. május 05. 13:39
  „Irigylem ezt a sok én adómból élőt akinek az a legjobb szórakozása,hogy a tökéletes igazság hiányában írják a kommenteket napról-napra,tisztelet a kivételnek

  Miért élne itt bárki az ön adójából?
  Én is osztom azt a véleményt, hogy ha egy kutya rendszeresen el van zárva, akkor az agresszívé teszi.
  Csak gondoljon bele, ha egy gyereket ritkán engedünk ki, akkor "adja el" a fél környéket az az tombolja ki magát.
  Nekünk az udvaron állandóan szabadon van egy nagy testű kutya kulccsal, van zárva úgy, hogy csak ember tudja kinyitni a kaput ezért nem tud kimenni.
  Persze egyetértek, lehet külső tényező is mikor a kutyát, kívülről hergelik.
  Ez főleg fiatal suttyók mániája már az ablakon keresztül én is láttam, hogy az én kutyámat is szándékosan ingerelik.
  De ha elkapom nem a kutya harapástól, kell félni, hanem kap akkorát, hogy az apjáig repül.
  HA visszamennénk az időben és megkérdezném önt, hogy nem fél, ha hogy ilyen eset történne önnel szinte biztos, lennék a tagadó válaszban, hogy az önkutyája nem ilyen, hogy nem kell félni, el van zárva stb.
  Az is tetszik, hogy még ön van felháborodva!
  Én ön helyében a szomszéddal egyeztetnék, hogy mit lehet tenni a gyermekek gyógyulása érdekében és a békesség megőrzésben.
  Továbbá próbálnám megmenteni a kutyákat, mert attól nem fog beforrni a seb amit elsősorban ön okozott és nem a kutya.
  Ön nevelte rosszul de ezen még lehet változtatni csak akarni kell.”
 • 19. abszurdisztán 2013. május 05. 12:14
  „mindjárt elsírom magam. Mit él át a kutyák gazdája ?? Arra nem tetszik gondolni, mit él át a fiatalasszony és a kisgyermek ??? Ha nem tud felelősen kutyát tartani, akkor ne tartsa őket ! A kutya úgy viselkedik , ahogy vele bánnak az emberek. Valószínű, hogy a sok kennelbe zárás miatt stresszesek a kutyák. Én a sértettek pártján vagyok, felháborít az eset.”
 • 18. G1 2013. május 03. 23:44
  „Irigylem ezt a sok én adómból élőt akinek az a legjobb szórakozása,hogy a tökéletes igazság hiányában írják a kommenteket napról-napra,tisztelet a kivételnek."Az anyja úristenit!"Tisztelt moderátor ezt meg lehet jelentetni,csak az igazságot nem?Azt sem tudja miről van szó!!Jönnek a felelőtlenséggel?A gyermek nem csukta be rendesen a kaput,és a szombati viharos szél kinyitotta azt,és ekkor történt a szerencsétlen baleset.Nagyon sajnálom az esetet,de gondolom a tisztelt kommentelőkkel még soha nem történt ilyen eset,és remélem nem is fog,mert legalább nem tudják meg,hogy én is mit érzek át egy hete.Nem szeretném hárítani a dolgot senkire,és vállalom is a felelősséget,de amit én és családom él át ezen a héten azt sem kívánom senkinek.Amúgy ez a mondat "nem nagy jelentőségű ügyről" soha tőlünk senki szájából nem hangzott el!A kutyák a nap 24 órájából 20 órában be vannak zárva.Hétvége volt a kutyákat kiengedtük,mert a család is otthon volt,és ekkor történt a baleset.Ezek után mindkét kutyám elaltatásra vár :-( Remélem ezen hozzászólásom már megfelel a tisztább tartalomnak!?”
 • 17. abszurdisztán 2013. május 02. 13:46
  „Az anyja Úristenit a gazdának !! Hát nem lehet rendet csinálni ?? Milyen város ez ???”
 • 16. Muaddib 2013. május 02. 10:14
  „14. ladislau52

  Én személy szerint a cikk alapján hogy a kutyák közterületen felügyelet nélkül voltakból indultam ki.
  Ha ez igaz akkor itt kár is magyarázkodni a kutya gazdájának. Ez csak az ö felelőssége!
  Én is régi kutyás vagyok és imádom őket. Ha elfogult lennék akkor az kutyák felé történne.
  A kutyatartás sajnos már a fajta kiválasztásnál is felelőtlenül történik. Tudok-e foglalkozni vele, sajnos legtöbbször inkább az ár a fontos, mint hogy erős idegzetű vonalból válasszunk komoly tenyésztőtől, stb.
  Sajnos olyan fajták is, mint a német juhász orrba, szájba szaporítják felelőtlenül! Lásd az eredményt!
  A német juhásznál, ha jól tudom 3 fő vonal, létezik.1 az őrző védő 2 a sport célokra,3 az egyéb kategória.
  Tehát már egy fajtán belül is óriási különbségek vannak.
  Továbbá a legtöbb gazda az etetésen kívül abszolút nem foglalkozik a kutyákkal ezért nem is szocializálódnak.
  És ezek, amiket írtam ezeket látom hallom (tények) és nem elfogultságból írom!”
 • 15. Beex 2013. május 02. 06:33
  „14. ladislau52 2013.05.01. 23:47
  Én olvastam a kutyák gazdájának véleményét kb. két napja, de nem a kisalföldön, sajnos nem ugrik be, hogy hol.
  Azt írta, hogy a kisalföld cikke közönséges kreálmány, a leírtak nagy része nem fedi a valóságot. (véleményt alkotni nem tudok, sem a tulajt, sem a körülményeket nem ismerem)

  Ill. azt az apróságot tette még hozzá, hogy ide nem tud hozzászólni, mivel folyamatosan kimoderálják...

  Ezt sem tudom igaz-e, de azt gondolom mindenki sejti úgy általánosságban, hogy a sajtó mennyire független, elfogulatlan, és mennyire ragaszkodik a valósághoz...

  Gondolom ezt is csak a kedves modi fogja olvasni, más már nem... :)”
 • 14. ladislau52 2013. május 01. 23:47
  „Tisztelt HOZZÁSZÓLOK és NEVE NINCS ÚJSÁGÍRÓ, azért azt furcsának tartom, hogy a vélemények és hozzá szólások igen egy oldalúak. Nem vagyok kutya tartó, ennek ellenére szeretem a kutyákat. Úgy gondolom és biztos is vagyok benne, hogy a kutya tulajdonosai, mások részéről is vannak vélemények ez ügyben, és szívesen elolvasnám ezen véleményeket is. Nem védem Őket, de valószínű, hogy meg kellene azon véleményeket is jelentetni, amelyek nem a hisztéria keltésre szolgálnak. A média feladata az is, hogy ez ügyben tárgyilagosan foglaljon állást és ha már lehetőséget adtak olvasói véleményeknek, akkor más szempontú hozzászólásoknak is helyet kell hagyni. Előre is megköszönöm várható tárgyilagosságukat ez ügyben.”
 • 13. Senki* 2013. május 01. 17:30
  „Személy szerint én várom a cikkíró beszámolóját arról, hogy és mennyire büntették meg a felelőtlen gazdit. Legalább tanulságként, elijesztésként kellene erről ( is ) írni, hogy másokkal ne történjen meg!
  A kutyákról meg jó lenne tudni, hogy amelyik megharapott már egy embert, vajon nem kap-e vérszemet máskor is? Akkor viszont az elaltatás igen fontos lenne.”
 • 12. Muaddib 2013. május 01. 14:15
  „Abszolut a gazda hibás!
  Sajnos néhány embertársunk képtelen felelősségteljesen gondolkodni.
  Ők legalább annyira félre sikerültek, mint az a támadó kutya, akinek a farkas ösztönei előtörnek.
  Nem akarom bántani a német juhászosokat de, nem véletlenül ezt a fajtát használják a leggyakoriabban őrző védő feladatokra.

  Én is kutyázom és nagy testű juhászkutyám, van, szoktunk elmenni kutyás találkozókra is és általában a német juhásszal voltak mindig problémáink folyamatosan támadni akartak a gazdája jelenlétében is.
  Míg más kutyák egészségesen játszottak egymással ezt a német juhászokkal nem mindig lehetett.

  Most már el kellene jutni a kutyatartóknak arra a szintre, hogy olyan kutyát válasszon, ami a környezetét nem veszélyezteti és tud vele foglalkozni.
  Sokan egy-egy fajtát divatból vesznek, aztán tojnak rá a nevelésre.”
 • 11. Kasztor 2013. április 30. 17:09
  „Szegények,sokszor én is remegő lábakkal tudok csak elmenni nagyobb kobor kutyák mellett.Ami a legjobb:sétálsz kényelmesen a napsütésben a gyermekeddel,szemben egy nagyobb kutya közelít,gazdája 20 méterre minimum,a gyermek ösztönösen összerezzen,mivel a kutya tekintélyes méretű,erre a gazda a távolból:-nyugi nem bánt!!! ez a halálom,persze őt nem bántotta még ,vagy esetleg ismerőseit,de miért ne bánthatna mást????
  Mivel sokat sétálok a városban,nagyon sok helyen látom hogy "derékig érő" kerítéssel próbálnak német juhászt és hasonló méretes kutyákat telekhatáron belül tartani(mátyás kir. utca),egy forgalmasabb helyen,amikor úgy is fel idegesíti a kutyákat egy kisebb,bicikliző rollerozó gyerek,gratulálok az ilyennek!!!”
 • 10. laca123 2013. április 30. 15:48
  „én meg este kilövöm őket...hihi”
 • 9. apacsabi 2013. április 30. 13:29
  „Pénzbírságot a kutya gazdájáűnak! Megérdemli. Megérdemelne mást is, de a bírság a minimum...”
 • 8. Losba 2013. április 30. 13:16
  „7.
  "Sok helyen látni kóbor kutyákat. Be kellene fogni őket, a chip után azonosítani és a gazdát rendesen büntetni, amiből fenn lehetne tartani egy normális közterület védelmet."
  ..igy van, ez jó ötlet.
  A gazdát én biztos perelném egy jó kis kártérítésre...”
 • 7. nagyjancsi 2013. április 30. 09:18
  „Nem a kutyákat kell bántani, azok nem felelősek. A gazda szerint jelentéktelen az ügy.. Rendben akkor kutyánként 100 ezer forint is jelentéktelen lenne gondatlan veszélyeztetésért. Nem mindenki kutyás ember, valakiben egy ilyen támadás életre szóló negatív élmény marad és semmilyen kutyához nem fog közeledni soha többé.. Ezt nagyon szigorúan venném.. Sok helyen látni kóbor kutyákat. Be kellene fogni őket, a chip után azonosítani és a gazdát rendesen büntetni, amiből fenn lehetne tartani egy normális közterület védelmet. Aki figyel a kutyájára az úgysem engedi ki és gondoskodik róla hogy ne is szökhessen ki.”
 • 6. vizililiom 2013. április 29. 21:38
  „Az utóbbi hetekben a Kisalföld beszámolója szerint több kutyás támadás is történt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden esetben a törvényt nem tisztelő, felelőtlen gazda kellett ahhoz, hogy a kutya embereket, házi, vagy vadon élő állatokat támadjon meg. A kutyatulajdonosoknak nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a kutya ragadozó állat. Ha a gazda lehetőséget ad arra, hogy a kutya hatótávolságán kívül kerüljön, azonnal az ösztönök veszik át az irányítást az állat felett. Ha a kutya a gazdájától távol érzi magát - akit egyébként falkavezérének tekint -, mindig ilyenkor történik a baj. Egyébként egy kóborló kutya saját magára is nagy veszélyt jelent, gondolva az egészségügyi dolgokra, feleszi a kirakott hulladékot, különböző fertőző betegségben elhullott állatok tetemeit, emberi és állati ürüléket, stb. Az elengedett kutya mielőtt vadászni indul saját testét az előbb említett anyagokon szagtalanítja, ezzel veszélyt jelent saját magára és a környeztében élőkre. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kutyatartás felelőssége a kutya tömegével és agresszivitásával egyenes arányban növekszik. Nagy testű őrző-védő kutyát két féle embertípus szokott tartani, az egyik aki időt, energiát, pénzt nem sajnálva kutyáját tökéletesen kiképzi, ő maga minden törvényt betart és kutyáját is fegelemre neveli. Ezek a kutyák olyanok mint egy Doxa óra és semilyen veszélyt nem jelentenek. A másik tipús. akinek tetszik a kutya nagysága, agresszivitása, kiképzésével nem törődik, a kutyatartás szabályait be nem tartva potenciális veszélyt jelent más állatokra és emberekre. Szeretném megemlíteni, hogy egy szabadban kószáló kutya ki van téve autóval való ütközésnek, a határban legálisan kihelyezett csapdáknak, Ha egy kutya egy csapóvasból meg akarja szerezni a csalétket, egy pillanat műve alatt eltörheti a legnagyobb kutya csigolyáját is. Kérdezem, ezekben az esetekben ki a felelős és ki az állatkínzó? Végezetül arra szeretném felhívni kutyás sporttársaim figyelmét, hogy kedvenc nem csak egy hatvan kilogrammos, vadászszenvedélytől felajzott, dühöngő németjuhász lehet, hanem egy pár hetes két-három koilogrammos, göndör szőrű kis bárány, vagy egy remegő lábú sete-suta őzgida is.”
 • 5. Lívia66 2013. április 29. 21:18
  „4. Dr.Lang
  Szerinted most nem történt tragédia ??
  Gondolj bele mit élhettet át az anya és a kisgyerek.... :(
  Tesznek a jogalakotóink magasról ránk.... állítólag már a póráz sem kötelező a nagytestű kutyáknak .”
 • 4. Dr.Lang 2013. április 29. 19:47
  „100 ezres buntetes a gazdanak, ket soretes tolteny a ket kutyanak. Egyebkent a terriereket es pitbullokat pedig betiltani. Amig tragedia nem tortenik, addig itt senki nem mozdul. Jobb lenne elotte mint utana.”
 • 3. pancser 2013. április 29. 17:17
  „Remélem a gazdájuk rendes büntit kap kifizettetik vele az orvosi költségeket, plusz a gondatlanság miatt ami jár! A kutya bármikor megvadulhat, ezért kisgyermekkel főleg vigyázni kell! A nagytestű kutyák tartása különösen aggasztó!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetköz-nap

A darnózseli iskolában a közelmúltban Szigetköz-napot rendeztek, melyen több mint háromszázan… Tovább olvasom