Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kutyákkal is járőröznek majd

A tervek szerint körülbelül egy hónap múlva már járőröznek a polgárőrök Mosonmagyaróvár utcáin. A közelmúltban alakult Kis-Duna Polgárőr Egyesület tagjai német juhászokkal is vigyázzák majd a rendet.
Megalakult és a közelmúltban már a bírósági bejegyzése is megtörtént a mosonmagyaróvári Kis-Duna Polgárőr Egyesületnek. A polgárőrök azonban egyelőre nem járőrözhetnek a város utcáin, mivel ennek előfeltétele, hogy az egyesület az Országos Polgárőr Szövetség tagja legyen, illetve a rendőrséggel is együttműködési szerződést kell kötniük.

Ezt a folyamatot már elindították. Barna Viktor, az egyesület elnöke elmondta, már korábban felmerült az ötlet, hogy polgárőrséget alakítsanak a városban.

A környező települések szinte mindegyikén működik már ilyen szervezet és Mosonmagyaróváron is szükség lenne arra, hogy a rendőrség munkáját segítve elejét vegyék többek közt a hétvégente, éjszakánként előforduló randalírozásoknak, garázdaságnak.

A helyi polgárőrség jelenleg tizenöt tagból áll, ám a későbbiekben ennek a duplájára szeretnék növelni a létszámot. Az elnök elmondta: kutyakiképzőmúltját itt jól tudja majd kamatoztatni, kutyás járőrözést terveznek majd a városban. Ehhez az egyik helyi kutyaiskola kiképzője támogatásként két, járőrözésre alkalmas német juhászkutyát ajánlott fel az egyesületnek.

Barna Viktor elmondta: a tervek szerint egy hónapon belül az országos szövetségi tagságot megszerzik és a rendőrséggel megkötik az együttműködési szerződést.

Az elnök hozzátette, hogy mivel közülük senkinek sincs ilyen jellegű végzettsége és tapasztalata, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságtól kérnek majd szakmai segítséget, hogy oktatásokkal készítsék fel a polgárőröket a feladatra. Ezen feltételek teljesítése után kezdik csak a járőrözést a városban.

Olvasóink írták

 • 8. Lone_wolf.. 2012. április 16. 19:58
  „6. tényleg jó lenne.”
 • 7. nagyjancsi 2012. április 16. 08:39
  „Ha ez segít, akkor legyen. Az tény, hogy a rendőrség a hétköznapi tolvajok és betörők ellen totálisan tehetetlen. Betörés - rendőr kijön és azzal kezdi, hogy ne reménykedjünk, hogy meglesz az érték, vagy a betörő. Ez olyan mintha én azt mondanám a főnökömnek, hogy ne is reménykedjen, hogy meg lesz oldva a feladat, ami ki van adva... Ford kombikban autóznak kettesével a forgalmasabb utakon méregdrága benzinből, ahol pont nem kéne. No meg az autós ellenőrzések, pénzszedés az frankón megy.”
 • 6. tovari 2012. április 15. 07:30
  „1-4, végulis könnyebb a sötétszobából a monitor előtt guvadva okoskodni”
 • 5. hablaty 2012. április 14. 20:12
  „Igazat van állítsuk vissza inkább a munkásőrséget!!!”
 • 4. Losba 2012. április 14. 17:18
  „3
  igen, de a legnagyobb baj az., hogy ők, a jobbikos igazmagyargárdistanemzetvédőmajd én megmutatommermásnemsikerült emberek a legnagyobb szabály be nem tartók...mind magánéletbe, mint az utakon..stb...”
 • 3. Ambar 2012. április 14. 11:33
  „Hát ahol a hatalom gyenge és nem képes ellátni feladatait ott alakulhatnak mindenféle őrségek.Aztán ki tudja valójában magánsereg e vagy milyen célt szolgálnak.A jobbik egyenruhásai is azt állítják hogy ők a rend őrei.Valóságban meg egy ideológiát szolgálnak!”
 • 2. Lone_wolf.. 2012. április 13. 18:53
  „Polgárőrség közröhej.”
 • 1. halas001 2012. április 13. 13:28
  „Az ásványrárói kutya is csak járőrözött..., csak nem volt vele a gazdája?

  A kutya ebben az esetben lehet egy élő fegyver is, mint azt a történelem és a rendőrnapi bemutatók is bizonyítják,
  vagy csak hazaviszik majd a Polgárőröket a szoli végén?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lehet kiváló tanuló?

Változtatott az önkormányzat a „kiváló tanuló” elismerés odaítélésének rendszerén. Tovább olvasom