Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Külön irodája lesz a pályázatoknak Mosonmagyaróváron

Projektiroda keresi, koordinálja, ellenőrzi ezentúl a városi pályázatokat Mosonmagyaróváron. Az iroda nem jár létszámnöveléssel az önkormányzatnál, hivatali átcsoportosítással oldják meg a működését.

A polgármesteri hivatalon belül működő úgynevezett projektiroda létrehozásáról határozott a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Azért hozták létre, hogy koordinálja az önkormányzatnál futó projektek közötti, valamint az egyes programokon belül a munkavégzést, illetve ellenőrizze és egy kézbe fogja össze azokat. Az új szervezeti elemnek döntési hatásköre nincs, csak javaslattételre jogosult, valamint segíti a projektek optimális lebonyolítását.

Ezen túl feladata lesz a pályázati lehetőségek felkutatása, a projektek előkészítése, illetve lezárásuk koordinációja. A városházán ugyanis eddig nem egységesen kezelték a pályázatokat és tételes nyilvántartás sem volt azokról. Minden osztály a területéhez kapcsolódóan külön kezelte a pályázatokat. A részletes nyilvántartást most készítik, ráadásul az Állami Számvevőszék vizsgálata is jelezte ennek szükségességét.

Noha az elnevezése iroda, mégsem önálló szervezeti egységként működik és külön vezetője sem lesz. Irányítása a területért felelős alpolgármesterhez, illetve a jegyzőhöz tartozik majd. Négy munkatárssal fog működni, közülük ketten hivatali köztisztviselők, a másik kettő pedig megbízási jogviszonyban lesz az önkormányzattal. A városvezetés ígérete szerint az iroda létrehozása nem jár létszámbővítéssel, a hivatalon belüli átcsoportosítással kívánják ezt megoldani.

Most a képviselő-testületnek módosítania is kellett a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát. Így a szervezeti egységek sorát kiegészítették ezzel az új elemmel. A módosítás kapcsán felülvizsgálták a szabályzat néhány rendelkezését. Ez alapján több osztály feladatkörét pontosítani kellett. Így például az igazgatási osztály feladatköre bővült a pénznyerő automaták működtetéséhez szükséges jegyzői hozzájárulások kiadásával, a családi pótlék természetbeni nyújtásával. A szervezési és koordinációs osztály feladatai közé bekerült a város arculatával, PR-tevékenységével kapcsolatos feladatok ellátása, a Tourinform-iroda működésének koordinálása és a Szigetköz Turizmusáért Egyesület munkájának segítése.

Módosították az önkormányzati főtanácsadóra, tanácsadóra vonatkozó pontot is. Eszerint a főtanácsadó és a tanácsadó a polgármester tevékenységéhez közvetlenül kapcsolódó feladatot lát el. Részletes feladatait az a munkaköri leírás tartalmazza, amit a polgármester ad ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer-terjesztőket fogtak Mosonmagyaróváron

Egy közúti ellenőrzés buktatott le három kábítószerdílert Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom