Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Közlekedési koncepció: Az aknafedélről és a bicikliútról

Mosonmagyaróvár - Lapunk SMS-rovatának egyik üzenete a Károly és Erkel utcák kereszteződésében létesítendő körforgalom területén a csattogó csatornafedeleket panaszolja, a másik pedig a Kossuth utcai kerékpárút megépítését hiányolja.
A felvetésekre Kalincsák István, a mosonmagyaróvári városháza városfejlesztési és -fenntartási osztályának vezetője reagált. Elmondta: a városüzemeltető kft. munkatársai rendszeresen ellenőrzik, s szinte kétnaponként javítják a Károly és Erkel utcák kereszteződésének csatornafedlapjait.

Végleges megoldást a körforgalom teljes kiépítése hoz majd, hiszen ennek középszigete magában foglalja ezeket, így az autók sem hajthatnak át rajtuk. A munkálatok befejezéséhez s a műanyag alapú tartós festék felviteléhez a hőmérséklet huzamosan nem süllyedhet plusz nyolc fok alá még éjszaka sem. Amennyiben nem lesz rendkívüli időjárás, március elején folytatódhat itt a kivitelezés.

A Kossuth utca a 86-os számú országos főútvonal egy városi szakasza – folytatta az osztályvezető. – Itt a kerékpárút építése csakis annak teljes felújítása keretében jöhetne szóba.

– A felújítás – kerékpárút létesítését is tartalmazó – komplett tervét a szaktárca már elkészíttette, de egyben jelezte, hogy a vízelvezetés megoldásával kezdődő többlépcsős feladatsor 800 milliós költsége miatt belátható időn, azaz 15 éven belül nem várható a megvalósítása. Saját forrásból ekkora összeget nem tud előteremteni a város. Napjainkban folyik a helyi közlekedési koncepció kidolgozása, ami tartalmazni fogja a belső kerékpárút-hálózat lehetséges nyomvonalait. Az anyag kitér arra is, hogy a Kossuth utcai kerékpáros-forgalmat hol lehetne biztonságosabban levezetni. A korábbi koncepció az Árpád utcát jelöli ki tehermentesítőként, ám napjainkban az is nagyon rossz állapotban van. A készülőfélben lévő közlekedési koncepciót a február 21-i testületi ülésen mutatjuk be először, és a végleges tervbe a képviselők véleményét, illetve a hónap végéig osztályunkra beérkező lakossági észrevételeket is bele szeretnénk építeni – mondta Kalincsák István.

Várják a lakossági véleményeket

Az önkormányzat arra kéri a mosonmagyaróváriakat, hogy akinek érdemi javaslata, véleménye van az új városi közlekedési koncepció tartalmáról, küldje azt be írásban, vagy adja le február 28-ig a polgármesteri hivatal városfejlesztési és -fenntartási osztályán.

Olvasóink írták

  • 1. biciklis 2008. február 18. 15:47
    „Az Árpád út nem csak útburkolati szempontból rossz, hanem a közbilágítás szempontjából is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgári per indult a széf tartalmáért

Mosonmagyaróvár - Bizonyíték hiányában megszüntették a nyomozást a mosonmagyaróvári UniCredit Bank… Tovább olvasom