Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Közel háromszázmilliós többletköltség

A Karolina Kórház rekonstrukciója 292 milliós többletköltséggel járt. A hiányzó összeget állami és önkor- mányzati támogatásokból, valamint be nem tervezett ingatlaneladások- ból kívánják pótolni.
Dr. Pap János országgyűlési képviselő állítása szerint a Karolina Kórház rekonstrukciója során a különböző pótmunkák miatt a kivitelezés már több mint 350 millió forinttal meghaladta a tervezett keretösszeget. Ezek finanszírozásáról a belügyi és az egészségügyi tárcát is megkérdezte, ám a minisztériumok nem tudnak a gondokról. A Kisalföld Botos Gábortól, a város főtanácsosától érdeklődött a pontos összeg iránt.

A beruházásban nincs megtakarítási lehetőség

– A legfrissebb számítások szerint a pótmunkák elvégzése 292 milliós többletköltséggel járt – mondta a főtanácsos. – Terveink szerint ezen összeg kifizetésekor számítunk arra, hogy a központi támogatás valamelyik formáját igénybe vehetjük. Másrészt egy részét az önkormányzatunknak kell kigazdálkodnia. Ezenfelül korábban be nem tervezett ingatlanértékesítést is szeretnénk végrehajtani: a Kórház gazdasági hivatalának esetleges eladását is a rekonstruk-cióra forgatnánk vissza. A jelenlegi helyzet szerint a beruházásban megtakarítási lehetőség nincs, ráadásul sajnos a régi épület felújítása rengeteg többletköltséggel járt – tudtuk meg Botos Gábortól.

Az ingatlaneladások függvénye

Dr. Vörös László, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta: a belgyógyászat is új helyére költözött a napokban, s így megint egy lépéssel előbbre tartanak a rekonstrukcióban.
– A pótmunkák és a statikai problémák kezelésére szánt összeg nagyságáról nem tudok nyilatkozni – kezdte az igazgató. – Mindez annak a függvénye, hogy az eladásra felajánlott ingatlanokat – melyeket testületi döntés alapján a rekonstrukcióra fordíthatunk – mikorra sikerül értékesíteni, s ebből mekkora összeg folyik majd be a Kórház kasszájába. Ezután lehet csak megállapítani, milyen mértékben van szükség a keretösszeg kiegészítésére – mondta dr. Vörös László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unoka talán megbocsát

„ A fiam ott állt férjem holtteste mellett és azt mondta: "Apának most ért véget ’56."… Tovább olvasom