Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Közel 150 millió forintos fejlesztés Mosonmagyaróváron - interaktív és tehetséggondozó műhelyekre

Interaktív műhelyeket és könnyűzenei tehetséggondozó műhelyt hoz létre a Flesch Károly Nonprofit Kft. A programokat az Európai Unió összesen 147 millió forinttal támogatja.
Interaktív műhelyeket és könnyűzenei tehetséggondozó műhelyt hoz létre a mosonmagyaróvári Flesch Károly Nonprofit Kft. A programokat az Európai Unió összesen 147 millió forinttal támogatja - tájékoztatta a kulturális intézmény az MTI-t.

A közlemény szerint az interaktív műhelyek korábban már két éven át működtek, a mostani folytatásban a térség 14 oktatási-nevelési intézményéből több mint ezer gyermek vesz részt a következő huszonnégy hónapban. 
    
A programok között szerepelnek témanapok, amelyek egyebek mellett a tájékozódásra, az érzékelésre, a földtörténetre vagy a logikára térnek ki. A középiskolások számára a központi téma a csapatépítés, a sport és egészség vagy a szenvedélybetegségek lesznek. Olyan foglalkozásokat is tartanak majd, amelyek a színház és a média világát mutatják be, de tábori foglalkozásokat is rendeznek a Szigetköz titkairól. 
    
A műhelyek célja, hogy a tananyagokra építve kihasználják a gyermekek körében annak a lehetőségét, hogy Mosonmagyaróváron működik egy interaktív természettudományi élményközpont, a Futura és egy multifunkciós közösségi kulturális központ, a Flesch-központ. 
    
A másik program keretében létrehozzák a Ritmus-Tér-Varázs - Könnyűzenei Műhelyt, kialakítanak egy hangfelvételek rögzítésére is alkalmas stúdiót, emellett koncert-és próbatermet is létrehoznak. 
    
Utóbbi helyszíneken az év szinte minden napján lehetőséget kapnak a fiatalok fellépésekre, bemutatkozásra, próbákra, egyéni, vagy csoportos produkciók számára. Mindezek mellett hangszereket is vásárolnak.    
    
A cél egy olyan regionális könnyűzenei képző- és tehetséggondozási központ létrehozása, ami kiszolgálja a térségben is jelentkező keresletet. Ennek érdekében olyan csoportokkal, szervezetekkel, intézményekkel köt együttműködési megállapodást a Flesch-központ, amik használni fogják az eszközöket és a tereket - áll a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld sivatag irtás után?

A szer hatása - A szakértő szerint alacsony a dózis, emberre veszélytelen. Tovább olvasom