Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Korszerűbb élet

Megkezdték már a Dunaszentpáltól Mecsérig húzódó árvízi védvonal tervezését, s akár már jövőre elkezdődhet a kiépítése is. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan elkezdődik a kultúrház felújítása Mecséren. A rekonstrukciót két-három évre ütemezték.
illusztráció

Sok előnnyel jár

A kultúrház rekonstrukciója számos előnnyel jár majd. A legfontosabb, hogy a jelenleg korszerűtlen épület visszanyerheti eredeti funkcióját, ismét a közösségi, kulturális élet méltó színtere lehet. Ez a feltétele annak is, hogy a könyvtárba számítógépek kerülhessenek, melyek segítségével aztán a helyiek rácsatlakozhatnak akár a világhálóra is.

Tervezik a védvonalat

Gerháth Zoltán polgármester nagy eredménynek tartja, hogy a tavaly emlékezetes és nagy károkat okozó árvíz után elkezdődött a védvonal tervezése. A tanulmánytervek mellett tavaszra feltehetően elkészül a kiviteli tervdokumentáció is. Ennek függvényben pedig akár már jövőre elkezdődhet a gát építése. Sokan várnak már erre a védvonalra, mert ez alapvetően meghatározza a turizmust kiszolgáló létesítmények építésének helyét. A nyomvonal tudatában elkezdődhetnek a régóta tervezett turisztikai beruházások a Duna mentén a községben.

Küzdenek a túlélésért

Mecsér gazdálkodása erőfeszítések árán ugyan, de stabil. Gondjaik a hozzájuk hasonló lélekszámú falukéval azonosak: küzdenek a túlélésért, a kötelező feladatok teljesítéséért.
Ezért fontos, hogy egy-egy pályázat önrészét elő tudják teremteni. Remélik, hogy a temetővel szembeni terület rendezésére is sikerül forrást találni. Ott horgásztó, közpark, sportpálya és lakótelkek várnák az érdeklődőt. A kisközség januártól Öttevénnyel együtt alakít ki körjegyzőséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól új szervezeti keret a vízügynél

A vízügyi igazgatóságokat egy kormánydöntést követően januártól két részre bontják: a megalakuló, s… Tovább olvasom