Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Körforgalomért kiált a kereszteződés

Az elmúlt évhez képest negyvenöt százalékkal nőtt a közlekedési balesetek száma Mosonmagyaróváron és környékén.
Az elmúlt évhez képest negyvenöt százalékkal nőtt a közlekedési balesetek száma Mosonmagyaróváron és környékén. A Marx és Engels utcák kereszteződésében eddig öten sérültek meg balesetben. A rendőrség szerint nagy szükség lenne itt a már régóta tervezett a körforgalomra.

Egy halálos, tizennégy súlyos és tizenhét esetben könnyű sérültje volt a karamboloknak.
Az elmúlt év hasonló időszakához képest jelentősen megnőtt a közlekedési balesetek száma Mosonmagyaróváron és környékén. Ez idáig 117 balesetnél kellett a rendőröknek intézkedniük. Gergó Gábor alezredes, rendőrségi tanácsos, a közlekedésrendészeti osztály vezetője a Kisalföldnek elmondta: harminckét karambol járt személyi sérüléssel.

2006 hasonló időszakához képest negyvenöt százalékkal emelkedett a balesetek száma. Döntően az elsőbbségadás elmulasztása, illetve a kanyarodás szabályainak megsértése volt a kiváltó ok. A legtöbb sérüléses balesetet – összesen tizennyolcat – személyautók okozták, de tíz alkalommal volt okozó kerékpáros is.

Az alezredes kiemelte: az eseteket vizsgálva megállapították, hogy a városban egy helyen, a Marx és az Engels utcák kereszteződésében történt a legtöbb baj. Az elsőbbségadás elmulasztása miatt idén eddig hárman könnyen, ketten pedig súlyosan sérültek meg ebben a csomópontban. Noha a balesetek mindegyikét a figyelmetlenség, illetve a közlekedési szabályok megszegése okozta, mindkét utca nagy forgalma miatt a kereszteződés rendkívül veszélyes. Az osztályvezető szerint itt a kockázatot nagymértékben meg lehetne előzni, ha a kereszteződésben körfogalmat vagy jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanának ki.
Körforgalomra várva: A csomópontban feszült figyelem kell az átkeléshez.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idős rapsic hálóval próbálta

Szombaton hajnalban a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal földművelésügyi igazgatósága és a győri Előre HTSZ halászati ellenőre Dunaszigetnél, a Gazfűi-csatornán lettek figyelmesek egyvízben lévő rekesztőhálóra. Ezután – lesben állva – a bokorból várták annak gazdáját, aki reggel háromnegyed hét felé meg is érkezett. Tovább olvasom