Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Konditerem és bank a postából

Mosonmagyaróváron és környékén eddig két postát zártak be, míg egy 2006-ig kapott haladékot.

A posta már zárva van.
Feketeerdőn pénzintézet, Kisbodakon konditerem lett a korábbi hivatalból. Várbalogon a postamester jövő évi nyugdíjazásáig maradhat a szolgáltatás.

Hiábavaló tiltakozás

„ Már dédnagyszüleink idején is működött a településünkön posta, s minden követ megmozgatunk, hogy ez így is maradjon" – nyilatkozta lapunknak korábban Galambos Jenőné, Feketeerdő polgármestere. Nos, hiába volt minden tiltakozás, a településen is megszűnt a hivatal, melyet néhány évvel korábban újított fel az önkormányzat. Megyénkben összesen negyvenhét településre indulnak most már mobil postajára-

tok. A feketeerdei képviselő-testület minden követ megmozgat, hogy visszaálljon a régi rend. Ennek ellenére a posta épületét hamarosan a takarékszövetkezet kapja meg, ám ha sikerülne visszaállítani a hagyományos postai szolgáltatást, akkor is „jól megférne" egymás mellett a két intézmény.

Hiányzik a hivatal

Kisbodakon az önkormányzat tulajdonában lévő – s kényszerűségből felszabadult – épületet most főként a fiatalok használják.
– Nálunk konditerem lett az egykori postahivatalból – mondja Ekker Károly, a település vezetője. – Pedig korábban csak nevettem, amikor a televízióban láttam, hogyan lehetne hasznosítani ezeket az ingatlanokat. A kisbodakiak közül sokan járnak oda most erősíteni: igaz, a helyiek azóta sem szokták meg, hogy bezárt a hivatal. Folyamatosan kérdezik tőlem, megéri-e a postakocsinak naponta járnia az utcákat. A legnagyobb gondot azoknak okozza az új rendszer, akik napközben dolgoznak: nekik nincs idejük mindig várni a levelekért érkező autót.

Várbalogi haladék

Bár a posta megszüntetési listáján Várbalog is szerepelt, a község haladékot kapott az igazgatóságtól – tudtuk meg Odor Ernő polgármestertől. A postamester ugyanis jövőre éri el a nyugdíjkorhatárt, s akkor térnek át ezen a településen is a mobil szolgáltatásra. A hivatal épülete egyébként a postamesteré, aki később a tervek szerint egy lakást alakítana ki az épületből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók kellenének a Csallóköz

Bár a kormány-előterjesztés több helyszínt is megjelöl turisztikai célú határátkelők létesítésére a… Tovább olvasom