Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Kölcsönösen előnyös együttműködés

Az ausztriai Grenzkommunalforum és a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás szerdán együttműködési megállapodást kötött.
Mosonmagyaróvári Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén elsőként elfogadta a 2005. évi költségvetési beszámolót, majd Horváth Csaba rendőrkapitány beszélt a kistérség közbiztonsági helyzetéről. Elmondta: tavaly a korábbi évekhez képest nőtt a bűncselekmények száma, aminek legfőbb oka, hogy Hegyeshalomban 500–600 – főleg ukránt – fogtak el közokirat-hamisítás miatt. A lopások száma kismértékben emelkedett, a betöréses lopások száma csökkent. Tavaly Ásványrárón, Lébényben és Mosonszentmiklóson is volt egy „betöréses hullám".

A testi sértések és a garázdaságok száma is csökkent, melyben jelentős szerepük van a megalakult polgárőrségeknek. A kábítószerhelyzet stabilizálódott, egyre kevesebb az ellenőrzésen fennakadt fiatal.
Egy razzia során a szórakozóhelyen 100–150 ifjút ellenőriztek, ám a gyanús, vizelettesztekre küldött emberek közül senki sem használt kábítószert. A közlekedési helyzetről Horváth Csaba elmondta: bár egyre többen közlekednek, a balesetek száma nem változott. Kevesebb a súlyos sérüléssel járó, több a könnyű sérült.

A biztonsági övet egyre többen használják, hála a szigorú ellenőrzéseknek és büntetéseknek. A községekben is szigorúan büntetnek: volt olyan település, ahol másfél óra alatt hét ittas vezetőt fogtak meg. A rendőrség pálya kijelölését ajánlja a quadosoknak a Lajta-töltés melletti részen.

Széles Sándor máriakálnoki polgármester a motorosok fokozott ellenőrzését kérte. Stipkovits Pál elnök elmondta: a technikai sportok képviselőivel jövő héten egyeztetnek. Hozzátette: a Tritol és a Lajta-töltés közötti területet valószínűleg fel tudják ajánlani egy ilyen pálya építésére. Csaplár Zoltán alelnök a szúnyogirtás körüli helyzetről beszélt, melyre Botos Gábor titkár úgy reagált: a pénzt elosztó szakmai szervezetekről csak annyit, hogy a mosonmagyaróvári társulást Vas megyéhez sorolták. Az elnök végül bejelentette: az Országos Területfejlesztési Hivatal ötmillió forintot adott a kistérségi társulás fejlesztési projektjére és működési költségeire.

Aláírták a megállapodást

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán Nickelsdorfban a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás és a Grenzkommunalforum. Eszerint a társulás hozzájárul az ausztriai iroda működéséhez, cserébe tájékoztatást és segítséget kapnak a közös programok lebonyolításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus végkifejletű szipózás a gázpalackból

Nem mindennapi, tragikus eset történt a minap Mosonmagyaróvár külterületén. Egy lángokban álló családi házhoz riasztották a tűzoltókat egyik éjszaka. Két huszonéves fiatalember gázpalackból „szipózott”, miközben rágyújtottak egy szál cigarettáraAz így előidézett robbanás következtében egyikük mostanra életét vesztette, másikuk súlyosan megégett. Tovább olvasom