Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kísérlet ózonnal

Az ózon intenzív fertőtlenítő hatásán alapuló új eljárások kifejlesztésén dolgozik a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara a Pannon Egyetemmel és magáncégekkel közösen.
Az ózon intenzív fertőtlenítő hatásán alapuló új eljárások kifejlesztésén dolgozik a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara a Pannon Egyetemmel és magáncégekkel közösen. Az új módszert a takarmányalapanyag- és tejelőállításban alkalmazzák majd.

A mintegy 630 millió forintos kutatási programhoz 502 milliós uniós támogatást kapott a kutatókonzorcium. A projekt célja az ózon erős fertőtlenítő hatásának alkalmazása a takarmányozásban és tejkezelésben. Egy új fertőtlenítő eljárás, technológia a nagy koncentrációjú ózonnal teszi lehetővé a sterilezést. A kifejlesztett új iparági eljárásra és technológiára szabadalmi oltalmat jegyeztetnek be. A munka egyik partnere a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar Élelmiszer-tudományi Intézete. Az itt folyó munka szakmai vezetője dr. Szigeti Jenő. Feladatuk egyebek mellett laboratóriumi ózongenerátor segítségével különböző takarmányokban, a fejőházak technológiai vizében és a termelt nyers tejben levő mikroorganizmusok ózonnal történő pusztítása kinetikájának vizsgálata.

Feladatuk egyebek mellett laboratóriumi ózongenerátor segítségével különböző takarmányokban levő mikroorganizmusok ózonnal történő pusztítása kinetikájának vizsgálata.

Olvasóink írták

  • 1. zopika02 2013. november 15. 21:41
    „502 millio a mi adóforimtjainkból... Uram Isten.. Olyan zavaros ez az egész mint az egész cikk maga...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tárcaközi bizottság volt az előkészítő

Nagy István közleményben reagált a szocialisták tengapi felvetése, melyben az után érdeklődtek, milyen szakértők készítették a zsebszerződések felszámolását célzó törvényjavaslatot. Tovább olvasom