Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Kiscsillag született a levéli gyereknapon

A levéli Német Nemzetiségi Általános Iskola szülői munkaközössége idén is megrendezte a vetélkedőkkel, játékokkal tarkított iskolai gyereknapot.

A pénteki gyereknapon az iskola tanulói a sokéves hagyománynak megfelelően idén is játékos vetélkedőkkel, akadályversennyel indították a napot. Délelőtt a faluban elszórtan lévő ellenőrzőpontokon várták a csoportokra osztott gyerekeket az iskola tanárai, ahol különböző játékos feladatokat kellett minél jobban, ügyesebben végrehajtaniuk. Idén rendhagyó módon a délután rendezvényeknek a levéli játszótér adott helyet, a Kultúrház felújítása miatt.

A vetélkedő utáni délutáni programok idén is változatosak voltak. A Levéli Önkéntes Tűzoltó egyesület bemutatót és "sétakocsikázást" szervezett egy retro tűzoltóautón, a gyerekek nagy örömére. A Szent Kristóf Mentőalapítvány érdekes és hasznos bemutatót tartott az elsősegély és életmentés alapjairól, melyben maguk a gyerekek is aktívan részt vettek, tanulhattak és alkalmazhattak különböző alapfogásokat.

A versenyek délután is folytatódtak: a gyerekek megmérettethették magukat az aszfaltrajz versnyen, a tengó bajnokságon, és az idén is nagysikerű élőcsocsó bajnokságon. A délutáni vetélkedők közben arcot festethettek, lufiállatot hajtogathattak és fonalképeket készíthettek az alkotni vágyók, de helyet kaptak a klasszikus gyereknapi játékok is; a gólyaláb, a lángosevő verseny és a kötélhúzás is.

Galéria kép

A szülői munkaközösség szervezésében sor került az első levéli Kiscsillag születik vetélkedőre, melyben az iskola vállalkozó szellemű diákjai mérhették ösze tehetségüket a legkülönfélébb kategóriákban. Volt bűvész, erre a versenyre alakult tánccsoport, és egyéni énekes-verses produkció is. A kiscsillagok után a levéli iskola tánccsoportja, a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi ház táncegyüttesei tartottak bemutatót, valamint Róka Szabolcs énekes és mesemondó "Pórult járt farkas" című zenés-játékos előadása következett.

Előreláthatólag ez volt az utolsó, hagyományos jellegű vetélkedős, játékos gyereknap, az iskola pedagógusai a jövő évben kirándulást, túrázást szerveznének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szobor, kerékpáros-pihenő

A Majoroki Kör Egyesület közleményben tudatta, hogy egyesületük nem gyűjt támogatásokat a… Tovább olvasom