Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kevesebb bizottság, két alpolgármester Mosonmagyaróváron

Az eddiginél kettővel kevesebb bizottsággal működik majd a most megalakuló önkormányzat. A városvezető munkáját két társadalmi megbízatású alpolgármester segíti.
Pénteken tartja alakuló ülését Mosonmagyaróvár új képviselő-testülete. Ebben a képviselők száma a korábbi huszonháromról tizennégyre csökkent, így a bizottsági struktúrát is ehhez kellett igazítani. A tervezet mára elkészült. A holnapi alakuló ülésen várhatóan meg is szavazzák a városatyák az új bizottsági összetételt.

A képviselők száma lényegesen csökkent, ugyanakkor az önkormányzatokra jutó feladatok és hatáskörök megmaradtak – mondja Nagy István polgármester. Ennek megfelelően a bizottságok számát próbálták úgy kialakítani, hogy a képviselők a feladatukat megfelelően el tudják látni. Így az eddigi nyolc helyett mostantól hat – igazgatási és ügyrendi; pénzügyi; oktatási, kulturális és sport; szociális és egészségügyi; gazdasági; illetve mosoni – bizottsága lesz az önkormányzatnak. A bizottságok feladattól függően három-, öt- és héttagúak lesznek, és számos civil szervezet is kapott külső bizottsági tagságot.

Nagy István hozzátette: a városvezető munkáját két alpolgármester segíti ebben a ciklusban, akik társadalmi megbízatásban látják el a feladatukat. Alpolgármesterként a gazdasági területet Árvay István felügyeli majd, míg az intézményhálózat működését Iváncsics János. Az elkövetkezendő időszakban kiemelt szerepet kap a turizmus fejlesztése az önkormányzatban, ezen feladatok koordinálására idengenforgalmi tanácsnokot neveznek ki Pető Péter személyében.

A polgármester hangsúlyozta: a város működésében nagy hangsúlyt fektetnek a takarékosságra, éppen ezért végzik társadalmi megbízatásban feladatukat az alpolgármesterek, valamint a kettős funkció miatt a polgármester nem vesz fel az önkormányzattól költségtérítést.

Az új testület alakuló ülését és az eskütételeket holnap délután 1 órakor tartják a városháza első emeleti dísztermében.

Olvasóink írták

 • 20. jobbám 2010. október 27. 18:40
  „Úgy gondoltam, hogy nem illik az 56-os cikkhez írnom, ezért írom ide: volt polgármester(etek) felháborító tiszteletlenséget csinált már megint! Milyen dolog koszorúzni sportdzsekiben???? Borotválkozni sem ártott volna...no comment! Vida úr meg ismét kimutatta a foga fehérjét! Miklós után loholt negyediknek leróni a kegyeletet...pfúúj! Egy "főszerkesztő", hogy lehet ennyire elfogult? Látványosan! Belül természetesen joga van hozzá, de legalább így ne...csak saját magát minősítette!

  jobbám”
 • 19. Foglalt 2010. október 22. 18:26
  „Pff......”
 • 18. KoPi 2010. október 19. 16:49
  „17. hozzászólás igazmosoni 2010.10.19. 11:00:
  Súlyos tévedésben vagy a személyemet illetően, mert nem vagyok tag sehol, a nick nevemnek semmi köze ahhoz, akire te gondolsz. A szadesz után szabadon Kovács Pistike szerettem volna lenni, aki számon kéri a liberálbolsevikok ígéreteit! :-)
  És a Mosoni Polgári Kört továbbra sem tartom mércének! Nagyon is nem! Egyébként meg a kilépésének más oka volt. És jogos volt!”
 • 17. igazmosoni 2010. október 19. 11:00
  „Kopi!
  Tudom hogy 40 éve él Mosonban és azt is tudom hogy nyert a körzetében. Bármely ott élő ismertebb ember nyert volna ha Fidesz színekben indul, ennyi .
  Pontosan az a mérce hogy a Mosoni Bizottság elnöke milyen kapcsolatba áll a Mosoni Polgári Körrel.Gondolom tudod hogy jött létre a Mosoni Bizottság???!!! ahol most te is tag vagy.
  Tehát semmilyen kapcsolata nincs már, ki is lépett , mert nem jelent meg a verse az 1000 éves Mosoni jubileumi könyvben, vicces nem,megsértődött.
  Na egy szónak is száz a vége jó munkát neki, kíváncsi vagyok menyit mozdul a dolog pozitív irányba, de Kopi te ezt úgy is élesben fogod látni, ahogy eddig is tetted.”
 • 16. KoPi 2010. október 18. 15:05
  „13. igazmosoni 2010.10.16. 12:26:
  Nem tudom, hogy milyen igazi mosoni a hozzászóló, de arról az emberről azt írni, hogy a legkevesebb köze van Mosonhoz, aki 40 éve Mosonban lakik, hát elég meredek állítás. Lehet mindenkit bírálni, véleményt mondani óla, hiszen demokrácia van és szólásszabadság, de valótlanságot közzé tenni nem illik. Az pedig nem mérce, hogy milyen kapcsolatban áll a Mosoni Polgári Körrel. A Mosoni Polgári Kör egy civil szervezet, amelyik poltikai felelősséget nem visel, mondhatni kívülállók, akik nincsenek döntési helyzetben, civil szervezetként rendezvényeket, akciókat szerveznek. Ugyanakkor nem mérettették meg magukat a választásokon, ezért az sem tudható, hogy estlegesen mekkora lenne a támogatottságuk. Ezzel szemben egy megválasztott képviselőnek nem csak jogai vannak, hanem kötelességei és felelőssége is. És a választásokon megmérettetik a választó polgárok által. A nevezett bizottsági elnök magabiztosan nyert a választáson, ami azt bizonyítja, hogy igen sok köze van Mosonhoz, a mosoniakhoz. Egyébként pedig Knausz Ferenc törvény szerint azért nem lehet bizottsági elnök, mert ő nem választott képviselő, hanem külső delegált.
  Jó munkát kívánok a bizottság munkatársainak!”
 • 15. Imcsi 2010. október 18. 12:38
  „13.igazmosoni : "Megtették elnöknek azt akinek a legkevesebb köze van Mosonhoz...!"
  Pedig tudtommal évtizedek óta ott lakik!”
 • 14. hablaty 2010. október 16. 18:39
  „Úgy tudom elnök csak képviselő lehet, a Knausz Feri pedig nem az.”
 • 13. igazmosoni 2010. október 16. 12:26
  „A bizottsági tagok nevének olvasása közt megdöbbenve olvasom a Mosoni Bizottság tagjainak nevét.
  Moson fejlődéséért aktívan tevékenykedő emberként nem értem azt hogy a bizottsági tagok kiválasztásánál milyen szempontokat vettek figyelembe.Megtették elnöknek azt akinek a legkevesebb köze van Mosonhoz, aki az idén sértődötten kilépett a Mosoni Polgári Körből (amelyet a város legjobban és leghatékonyabban működő egyesületeként tartanak számon) személyes sérelme miatt. Érdekelne hogy Knausz Ferenc nem vállalta az elnöki pozíciót, vagy elfelejtették megkérdezni vállalja e, ő lett volna a legalkalmasabb személy erre a posztra.
  A következő érdekesség a külsős tagok neve közt szereplő, köztudottan fiatal baloldali főszervezkedő bajnok akinek Mosonban történő társadalmi munkássága ezidáig semmilyen nyomot nem hagyott maga után, biztos most szeretné pótolni hiányosságait.
  Ezúton is sok sikert a bizottság munkájához, jó egészséget a lelkiismeretes munkavégzéshez.”
 • 12. Goldhofer-Anhängerbau 2010. október 15. 21:57
  „Igaz, hogy a Kiserdő melletti területeket 30 millió HUF támogatás fejében építési területté minősítették?
  (Állítólagos "ingatlanfejlesztő és beruházó" csapat kampánytámogatását követően.)

  Komcsiból 1 is sokk!!!!”
 • 11. jobbám 2010. október 15. 11:24
  „spqr!

  Tévedésben élsz, a két alpolgármester feladata nem kimondottan a helyettesítés, hanem a feladatmegosztás a lényeg. Egyik a gazdasági ügyekért felelős, a másik az intézményekért! Ez nem helyettesítés, s arra nem is lesz szerintem szükség! Ja és máshol is két alpol van...ott érdekes nem szúrja ki senkinek a szemét! Ráadásul Óváron fel annyiba kerülnek, mint máshol, csak ezt nem akarod észrevenni!

  embertelen!

  megint nagyon okos vagy! Te valami dolgozó vagy, vagy volt (sértődött) dolgozó, hogy ennyire "vágod" a dolgokat?

  Kopinak igaza van! Például a kórházat ne felejtsük már el, mennyi is kellett segíteni, hogy állva maradjon? Gondolom ettől függetlenül, szem rebbenés nélkül igénybe veszed a szolgáltatásait...szóval újra csak magadat minősíted (kedves moderátor, indulhat a menet, kíváncsi vagyok, most melyik része bántja a kedves helyi főszerkesztőt...)

  jobbám

  ja és Hajrá Mosonmagyaróvár!”
 • 10. embertelen 2010. október 15. 09:17
  „KoPi, azt javaslom, hogy konzultálj az Árvay Pistával, és majd meg tudod az igazságot!”
 • 9. KoPi 2010. október 14. 20:14
  „7. hozzászólás embertelen 2010.10.14. 15:03:
  Elgurult a gyógyszered? Sürgősen keresd meg, vagy írass fel új adagot az elvtársaiddal!”
 • 8. spqr 2010. október 14. 16:18
  „A két társadalmi megbízatású alpolgármester egészen biztosan kifogástalanul fogja helyettesíteni az országgyűlési képviselő és polgármester urat. Az 1 órai nyilvános ülés, meg a 4 órai közmeghallgatás kiválóan alkalmas arra, hogy a kutya se menjen el.”
 • 7. embertelen 2010. október 14. 15:03
  „KoPi! Év végére nemhogy háromszoros lesz a négy évi növekmény, hanem még annál is több. Majd vissza térhetünk rá!”
 • 6. RickCartman 2010. október 13. 21:25
  „a karikatúrák nem hazudnak...
  Az alakuló ülés pedig csütörtökön 13.00-kor kezdődik, és mint általában, nyilvános.Tehát: akit igazán érdekel, menjen el, üljön be, nézze végig, sok érdekeset tapasztalhat, komolyan...Bár, ahogy a régi mondás (nem dakota!) tarja: " aki szereti a virslit, és tiszteli a törvényeket, ne nézze végig, hogyan készülnek."”
 • 5. ejmiakő 2010. október 13. 20:42
  „Nekem nagyon tetszett a szavazás előtti napon a postaládákba csúsztatott névtelen karikatúra. Gratula a "művésznek".”
 • 4. KoPi 2010. október 13. 15:46
  „3. embertelen 2010.10.13. 13:25 :
  Ezt a meghároszorozást annyiszor emlegeted, hogy már magad is elhiszed. De a számok önkagukért beszélnek, nézd meg a mosonmagyarovar.hu-n elérhető a város költségvetélsi rendelete több évre visszamenőleg. Abból ki fog derülni, hogy kik és mikor vették fel azokat a hiteleket, és főleg mire költötték, amiket most a városnak vissza kell fizetnie. Csodálkozni fogsz. Átvetted az elvtársak által szajkózott valótlanságot és úgy hirdeted, mintha igazság lenne! Ejnye-bejnye!”
 • 3. embertelen 2010. október 13. 13:25
  „Vajon mitől világosodott meg Nagy polgármester elméje, hiszen alpolgármesterként a fidesz négy év alatt megháromszorozta a város adósságát? Egyébként örülök neki, hogy takarékoskodni fog a város!”
 • 2. Rudolfi 2010. október 13. 09:09
  „Nagyon örülök neki , hogy Nagy István polgármester úr nagy hangsúlyt fektet a takarékosságra.Hisz kell , csak igy tud a város előre lépni.”
 • 1. jobbám 2010. október 13. 09:05
  „Most holnap vagy pénteken?:):):)

  A lényeg: HAJRÁ! Eddig tetszik a hozzáállás!

  most lesz csak jobbám!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feljelentés – Gumiabroncsok a megtisztított területen

Illetéktelenek nagy mennyiségű használt gumiabroncsot helyeztek el Halászi és Darnózseli között. Tovább olvasom