Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kevés a befogadó szülő

A Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (Tegyesz) gyermekszerető családokat, személyeket keres, akik családjukba fogadnának olyan gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket, akiknek nevelését szüleik átmenetileg nem tudják vállalni.

A nevelőszülőnek otthonában kellene gondoznia a nála gyámhatósági határozattal elhelyezett gyermeket – tudtuk meg Kovács Esztertől, a megyei szakszolgálat szakmai vezetőjétől. Hangsúlyozta: a nevelőszülőség nem örökbefogadás. A befogadó szülő egy átmeneti időre vállalja a kiskorú nevelését. Félévente, évente vizsgálják ezt felül, s minden esetben a gyámhivatal dönt arról, hogy hazatérhet-e a gyermek vér szerinti családjához.

„Akik nevelőszülőnek jelentkeznek, tisztában kell lenniük azzal, hogy különböző hátrányokkal, érzelmi problémákkal és veszteségekkel küszködő gyermeket kell nevelniük. Megfelelő családi háttérrel és pszichés kondícióval kell rendelkezniük ahhoz, hogy ezt vállalni tudják. Jelenleg nem tudunk minden gyermeket nevelőszülőhöz elhelyezni, mert nincs elég befogadó szülőnk, ezért várjuk a jelentkezésüket" – tájékoztatott Kovács Eszter.

Részletes információk a 96/511-930-as, vagy a 70/319-0487-es telefonon, vagy a nev.szul.halozat@gmail.com e-mail címen kérhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közösség is látszik a visszapillantó tükrökben

Az SMR nagyra nőtt az utóbbi három évben – a kisrégióban tízezer embert érint közvetlenül. Tovább olvasom