Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Ketten jelentkeztek jegyzőnek

Két jelölt pályázott Mosonmagyaróvár jegyzői állására. A jelentkezőket ma hallgatja meg a bizottság, majd a képviselő-testület dönt a kinevezésről.
Még február elején határozott a képviselő-testület dr. Németh Andrea jegyzői közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. Ezt az érintett kérte, miután felkérték a kormányhivatal hatósági főosztályának vezetésére.

A törvény szerint legkésőbb a jegyző köztisztviselői jogviszonyának megszűnését követő harminc napon belül ki kellett írni a pályázatot az állás betöltésére. Ennek megfelelően a képviselő-testület a múlt hónap végén határozott is erről. Pályázati feltételként kikötötték többek közt az okleveles közigazgatási menedzser szakképesítést, vagy állam- és jogtudományi doktori képesítést, önkormányzatnál eltöltött legalább ötéves vezetői gyakorlatot, közigazgatási vagy jogi szakvizsgát.

A munkakör a pályázat elbírálását követően betölthető, a kinevezés pedig határozatlan időre szól. A pályázatokat tegnapig lehetett elküldeni a mosonmagyaróvári városházára. A megadott határidőig két jelentkezés érkezett a felhívásra – tájékoztatta lapunkat Nagy István polgármester. Az egyik belső pályázó, míg a másik Kaposvárról jelentkezett.

Az önkormányzat illetékes bizottsága ma hallgatja meg a jelölteket. Ezt követően pedig a képviselő-testület várhatóan a soron következő ülésén határoz a jegyző kinevezéséről.

Olvasóink írták

  • 1. Laborc 2012. március 27. 11:19
    „Színjáték.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Porsche-beszállító lesz az SMR mosonmagyaróvári gyára

2013-tól az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. mosonmagyaróvári gyárában készülnek a… Tovább olvasom