Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Két polgármester és 16 képviselőjelölt

Két polgármesterjelölt – a jelenlegi községvezető és az alpolgármester –, valamint tizenhat képviselőjelölt küzd a választásra jogosultak voksaiért október 16-án Héderváron.

A településen időközi önkormányzati választást írtak ki, miután a testület még augusztus elején feloszlatta magát.

Október 16-ra időközi választást írt ki Héderváron a helyi választási bizottság, miután még augusztus elején feloszlatta magát a helyi képviselő-testület.

Az ajánlószelvényeket a választáson induló személyek szeptember 17-ig adhatták le. Dr. Tóth Zoltán körjegyző a Kisalföld érdeklődésére elmondta: azoknak, akik képviselőnek jelöltették magukat, kilenc, akik polgármesternek, 27 ajánlószelvényt kellett leadniuk, ám valamennyien ennél jóval többet nyújtottak be határidőig. Az október 16-i választáson a héderváriak 16 képviselő- és két polgármesterjelöltre adhatják le voksukat.

A tavaly októberi önkormányzati választáson öten is pályáztak a polgármesteri székre, akkor Juhász József korábbi településvezető javára dőlt el a voksolás. Idén októberben azonban csak egy kihívóval kell neki szembenéznie: Szilágyi Dániellel, a község alpolgármesterével.

Míg a következő választásokig két személy közül fog eldőlni, ki vezeti a a községet polgármesterként, képviselőként jóval többen kívánnak megmérettetni. Emlékeztetőül írjuk, hogy tavaly tizenegy független és egy LMP-s jelölt szállt harcba a képviselői székért, ezúttal azonban már tizenhatan „mérkőznek" meg a hat képviselői helyért. Úgy tudjuk, hogy a legutóbbi képviselő-testület tagjai közül hárman indulnak újból képviselőjelöltként, míg a már említett képviselő, Szilágyi Dániel polgármesterjelöltként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évszázados a majoroki iskola

"100 év tükörcserepei" címmel emlékkönyvet adtak ki, emléktáblát avatnak, időkapszulát helyeznek el,… Tovább olvasom