Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Kertek versenye

Ismét várják a konyhakertek művelőinek jelentkezését „A legszebb konyhakertek” elnevezésű versenyre Mosonmagyaróváron. Nevezni nem csupán kerttel, balkonládás növényekkel is lehet.
Az országos kezdeményezéshez csatlakozva idén is meghirdeti Mosonmagyaróvár a versenyt. A város tavaly csatlakozott először e programhoz, már akkor is sokan nevezték be konyhakertjüket.

Nevezni több kategóriában lehet: erkélyen kialakított, mini (10 és 50 négyzetméter közötti), normál (50 négyzetméter feletti), illetve zöldség-, gyümölcs- és vegyes zártkerttel. Emellett közösségek indulását is várják csoportok, szervezetek által megművelt kertekkel április 30-ig. A jelentkezési lap kérhető és leadható a polgármesteri hivatalban, de letölthető a www.mosonmagyarovar.hu honlapról is.

Az elvárás és egyben a bírálat szempontja is, hogy a kertben legalább öt, az erkélyen pedig öt edényben három különböző konyhakerti növény termesztése. Fontos, hogy a megművelt terület legyen ötletes, gondozott, gyommentes és egyben hasznos. Vegyszerhasználat esetén kötelező a naprakészen, szabályosan vezetett permetezési napló. Előnyt élvez a komposztálás, öko/bio módszerek alkalmazása, fűszer- és gyógynövények termesztése.

Az eredményhirdetés szeptemberben lesz. Információ:
Németh Andrea koordinátornál
a 96/577-822-es telefonszámon vagy a nemeth.andrea@mosonmagyarovar.hu e-mail-címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szlovák férfi és egy nő nagyértékű kerékpárokat akart lopni Mosonmagyaróvárról - fotók

Tovább olvasom