Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Kárpát-medencei színjátszók találkozója

A mosonmagyaróvári kulturális, jubileumi, XX. Moson Megye Színjátszó Találkozón húsz csoport mutatkozott be.

A rendezvény első napján a mosonmagyaróvári Theatrum ad Flexum Színház 80 vödör levegő című tragikomédiáját nézhette meg az érdeklődő közönség.

A találkozón húsz csoport mutatkozott be. A háromnapos találkozó záróünnepélyén a zsűri az alábbi csoportos és egyéni díjakat ítélte oda: szcenikai díjat kapott a Theatrum ad Flexum Színház, színészi díjat Komka Tamás és Zemplenszkyné Rujder Éva (Theatrum ad Flexum Színház), Pálfy Vince (Fókusz Gyermekszínpad), Csizmadia Orsolya (F-Actor). Színészpedagógiai díjat ítéltek Vörös Imeldának (Hinga Művészeti Egyesület) és Juhászné Székely Hajnalkának (Sinosz – Ergo Sum Színpad).

A rendezői díjat Kósa Roland Imre (Magfúzió) és Jarabik Gabriella (Fókusz Gyermekszínpad) érdemelte ki. A kortárs irodalom színpadi megvalósításáért díjat kapta az Ifi Vándorok Színjátszó Csoport. Fontos társadalmi üzenet megfogalmazásáért kapott díjat az Éjjeli Pávaszem Színjátszó Csoport. A zsűri döntött az országos minősítésekről is. Országos ezüst minősítést kapott a Theatrum ad Flexum Színház, a Magfúzió Színjátszó Csoport és a Fókusz Diákszínpad. Országos bronz minősítést kapott a Hinga Művelődési Egyesület színjátszó csoportja.

Minősített produkció lett a K2 Színpad, a Tekergőcök Gyermekszínpad és a Tekergők Diákszínpad előadása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkapörkölt-fesztivál negyedszerre Újrónafőn

A finom ételek és jó hangulat százakat csalogattak ki az Újrónafőn negyedik alkalommal megrendezett… Tovább olvasom