Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kamu-kátyú?-Az útkezelő szerint nem is volt gödör!

Jánossomorja - Nincs és nem is volt kátyú azon a helyen a 86-os főúton, ahol egyszerre hét autós is defektet kapott még február elején. Legalábbis ezt álltja a Közút kht. abban a levélben, amit az egyik érintett autósnak küldött a kárigényre válaszul.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egyetlen reggelen összesen hét ízben kellett a baleseti helyszínelőnek intézkednie egy kátyú miatt a 86-os főúton Jánossomorja közelében. A mintegy 70 centi átmérőjű és 15 centi mély gödör ennél jóval több autósnak okozott defektet, ám sokan nem akartak „sorba állni" a helyszínelésért, ezért kerékcsere után továbbmentek. Az aszfalt sokuknak azonnal kivágta a gumiabroncsát és legtöbbjüknek még a keréktárcsáját is tönkretette. Volt olyan autós, aki az első és a hátsó kerekén is defektet kapott.

A károsultak a rendőrségtől kapott jegyzőkönyvvel mehettek a Közút kezelőjéhez azért, hogy rendezzék a kárt. Az úthibát az illetékesek még aznap kora délután kijavították.

Azon a reggelen a pórul járt autósok közt voltak a jánossomorjai Vitéz Árpádék is. Az ő autójuknak két kereke bánta, miután belehajtottak az úthibába. A kocsinak mindkét gumija kidurrant és a két keréktárcsa is tönkrement. Vitéz Árpád még aznap bement Győrbe, a Közút kht.-hez a rendőrségi jegyzőkönyvvel, hogy bejelentse a kárigényt.

Vitézék vasárnap kapták kézhez a társaság válaszlevelét, az abban foglaltak igencsak meglepték a családot. Az útkezelő ugyanis nem fizet kártérítést, mivel állításuk szerint ott nincs és nem is volt kátyú. Leírták, hogy megvizsgálták a jegyzőkönyvben leírt helyszínt és ott sem úthibát, sem pedig korábbi kátyúzás nyomát nem találták. A levélben áll továbbá, hogy Vitézék polgári peres úton megpróbálhatnak érvényt szerezni igazuknak. Vitéz Árpád mint mondja: nem fordulnak bírósághoz két gumiabroncs és acélfelni miatt, de felháborítónak tartják, hogy az út kezelője így próbál védekezni, hiszen a kátyúzás nyoma még most is látszik azon a helyen.

Lapunk megkereste az ügyben a Magyar Közút Kht. illetékesét is. Légrádi Veronika szóvivő nem kívánta kommentálni az esetet, mondván, személyes ügyről van szó. Mint mondta: amennyiben az autós fellebbezni kíván, forduljon a megyei igazgatóság illetékes osztályához. A szóvivő kérdésünkre hozzátette: attól, hogy rendőrségi jegyzőkönyv készült az esetről, még nem biztos, hogy jogos a kárigény, ha a biztosító szakembere nem tartotta azt megalapozottnak.

Olvasóink írták

 • 15. bogyesz 2009. március 31. 08:08
  „Nem értem miért nem csinálják meg végre az utakat.”
 • 14. 13.István 2009. március 18. 18:09
  „Nincs mese azonnal fényképezni kell a helyszint jól látható tereptárgyal ,valamint tanukkal a hatósági jegyzőkönyv mellé!!! -- de olyan kép legyen amin időpont is rajta van---!!!”
 • 13. szb 2009. március 17. 17:04
  „Nem lehet hogy az okos sün elrontotta a jegyzőkönyvet és tényleg nem volt kátyú ott ahová írta?”
 • 12. Capr 2009. március 17. 01:41
  „Tipikus vízfej mentalitás: Úgysem perel be pár tízezer forintért.

  "Légrádi Veronika szóvivő nem kívánta kommentálni az esetet, mondván, személyes ügyről van szó" Veronika kedves, csak egy egész megye olvasta a sajtó révén. :)”
 • 11. netti29 2009. március 16. 22:28
  „Hát igen érdemes végig menni a 82-es főút cseszneki szerpentinjén.1-et kikerülsz a többibe belemész.Pedig kb 3 hete foltoztak, csak sajnos semmi nem látszik.Ilyenkor kellene dolgozni nekik.”
 • 10. stunde2 2009. március 16. 18:08
  „Kíváncsi lennék, mi van az ikrényi elágazásnál? Ott is rengeteg baleset van, és a közelmúltban még halálos baleset is volt. Kérem, ha valaki konkrétat tud mondani, segítsen. (Egy koponyasérült Néni képviseletében) Telefonszámom: 20/669-4763”
 • 9. mobile 2009. március 16. 15:51
  „"Az útkezelő ugyanis nem fizet kártérítést, mivel állításuk szerint ott nincs és nem is volt kátyú." Akkor magyarázza el "kedves" L. Veronika, hogy mi történt a pórul járt autósok kerekeivel? Pont ott és pont akkor? Esetleg valami földöntúli jelenség? És ugyebár az igazság odaát van. Én is jártam arra, siralmas volt. És főleg balesetveszélyes!!! A károsult autósok helyében összefognék ellenük, mert ennyi baleset nem történik egyszerre véletlenül. Ja és jó lenne, ha más kátyuknál is ilyen hamar ki tudnának menni javítani, hogy ne nőjőn meg ekkorára!!!”
 • 8. Győri_Polgárok 2009. március 16. 14:31
  „Igen, inkább vegyetek 4 pár gumit, nekünk ennyibe került a pereskedés a közútkezelgetővel....
  És igen kirúgni minden hazudóst!!!!!!!!!!!
  ...Nálunk másnap reggel fél 8-kor eltüntették az előtte nap történt hely nyomait, de még az akkor frissen készült jegyzőkönyv és fotók sem segítettek a perben.......és a perköltség, szakértők +++ = a 2-4 gumi árával!
  Még halálos balesetnél sem vonnak senkit felelősségre.....30-as tábla van dögivel....
  Ott dolgozó ismerős évekig hordta 8lopta) a 30-as táblákat a 30-éves szülinaposoknak.................”
 • 7. pancser 2009. március 16. 13:41
  „Ki kell rúgni a díszes vezérkart a cinikus szóvívővel egyetemben, Lapátot a kezükbe menjenek kátyúzni. azért mindennek van határa. Most a jogvédők hol vannak?”
 • 6. akinemfél 2009. március 16. 13:16
  „Szándékos életveszély okozás. Es ha meghalt volna valaki ? Gyilkosok !”
 • 5. pampus 2009. március 16. 12:57
  „Csak arra igen, amit írtál kedves "taki"! Majd ha a felelős embereket is meg mernék büntetni, akkor volna értelme a bűn üldözésnek!”
 • 4. mc 2009. március 16. 12:55
  „Én nem Jánmossomorja környékén gyűjtöttem be egy üleprázós aszfalthinyt, mely miatt eltörött az abroncs huzalozása.
  Persze a tortúra, mely rendőri és egyéb (lsd. leppattintós ügyintézés) időrabló dolgokkal meddő vitába fajúlna, vettem tudomásul, hogy idén ősszel ( vagy most tavasszal, ha jó akciók lesznek ) veszek 4 új télit.

  Az egy sajnálatos dolog, hogy égen, földön, környéken a Közútkezelő Kht. legpocsékabb szakaszmérnöksége tartja (K)(SZ)arban útjainkat Mosonmagyaróvár és vonzáskörzetében.
  A kátyú csak egy életveszélyt és anyagi kárt jelentő potenciális veszélyforrás a sok közül.
  Domborzatként magasodó, időnként vályúként süppedő padka, szétmorzsolódott útszélek, a biztonságtechnikai elemek hiánya, legyen az optikai vezetőoszlop, vagy burkolati felfestés, netán jelzőtáblák.
  Szóval a helyzet nem kilátástalan. Reménytelen.”
 • 3. Ginus 2009. március 16. 11:54
  „Sziasztok! Én is kátyúba mentem a csodálatos mosonszolnoki úton. Egyszerűen nem lehet kikerülni és normálisan közlekedni. 2 m hoszzú, 1 m széles, min. 10 cm mélyek.... Rendőri jegyzőkönyvvel bementünk a Közútkezelőkhöz, ahol kinevettek, hogy ilyet akárhol lehet szerezni... Onnan elküldtek még kb 5 helyre, most várunk...”
 • 2. antalszabo 2009. március 16. 11:26
  „Szóval azért ehhez igen nagy pofa kell. Még hogy nincs és nem is volt kátyú!
  Esküszöm a csillagokat is letagadják az égről. Pofátlanság teteje. Mi csak azért tudtuk kikerülni, mert i ne sötétben jártunk arra felé. Nem is egy kátyú tátongott azon a szakaszon.”
 • 1. taki 2009. március 16. 11:22
  „akkor tessenek mondani mi a f*szra jó a rendőrségi jegyzőkönyv?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos zuhanás 26 méter magasról

Halászi–Bécs - Huszonhat méter magas állványról zuhant le Bécs 16. kerületében múlt héten az a… Tovább olvasom