Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

''Jogtalan előnyök nélkül''

Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester elmondta, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat számára fognak – a fogadóórák megtartására – irodahelyiséget biztosítani.
A Mosonmagyaróvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat múlt heti ülésén (Kisalföld, 2006. november 27.) elhangzottakra reagált Szabó Miklós polgármester. Mint ismert, a romák a lakáskiutalások és egy általuk szükségesnek mondott irodahelyiség miatt támadták az önkormányzatot.
Szabó Miklós elmondta: valóban tárgyaltak a helyi cigányság vezetőivel, akik jelezték a gondjaikat. „Azonban mi is elmondtuk, hogy az önkormányzat lehetőségei – irodahelyiséget illetően is – behatároltak" – állítja.

Fogadóórához biztosítják

– A pályázatok figyelésében is tudunk nekik segíteni. A többi kisebbségi önkormányzat vagy nem tart fenn irodát, vagy az önkormányzati támogatásból bérel egyet. Ezt ők is megtehetik. Olyan létesítményt azonban fogunk biztosítani, ahol a cigány önkormányzat vezetői megtarthatják fogadóórájukat.

Mindenkit egyenlően

– A lakáskiutalási ügyekben a cigány önkormányzatnak véleményezési joga lesz a sorrend meghatározását illetően: a szociális bizottságé a döntés. Sajnos itt nemcsak a romák, hanem mások is „sorban állnak": jogtalan előnyöket senkinek nem adhatunk, mindenkit „egyenlő mércével mérünk". Megjegyezném azonban, hogy a roma kisebbség vezetője nemrégiben – még az előző önkormányzattól – egy 80 négyzetméteres önkormányzati bérlakást kapott.

– Keressük a lehetőségeket, hogy segítsünk a helyi cigányságnak, de nekik is tenniük kell a gondok megoldása érdekében. Fontos, hogy éljenek a jogukkal, de a kötelességükkel is tisztában legyenek – mondta Szabó Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már napközben is kihalt a Magyar utca

Kilátástalannak érzik helyzetüket a magyaróvári belvárosi kereskedők. Egyelőre az összefogásban… Tovább olvasom