Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Játszótér és ingyenwifi

A nemrég egyesületté alakult Belvárosi Üzletkör kezdeményezésére kerékpáros-pihenőt és játszóteret alakítanak ki az egyik Magyar utcai foghíjtelken, és lesz wifikapcsolat a sétálóutcában.

Egy éve alakult a magyaróvári belváros kereskedőit és vendéglátóit tömörítő Belvárosi Üzletkör, mely a múlt hónapban egyesületté alakult. A Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület vezetőségi tagjait kérdeztük az idei tervekről.

– Az idei évünket a városvezetésnél kezdtük: végigvettük a kitűzött és megvalósított célokat, melyeket megköszöntünk. Friss egyesületként ugyanakkor sok munka áll előttünk – hangsúlyozza dr. Kovács Éva egyesületi elnök. Elmondta: jelenleg a szervezet tagjai között tudhatják a Magyar utcai vendéglátósok és kereskedők felét. Ám kilépőik is voltak.

A szervezet negyedéves ütemtervet dolgozott ki. Varga Csabáné alelnök
szerint közös kiadványokat jelentetnek meg, benne programjaikkal és kedvezményeket nyújtó kuponokkal, honlapot készítenek, illetve pályázni kívánnak programjaikra.

Varga Csabáné Klári, Török Katalin és dr. Kovács Éva a leendő Magyar utcai kis közösségi tér előtt, ahol javában zajlanak a munkálatok.
Varga Csabáné Klári, Török Katalin és dr. Kovács Éva a leendő Magyar utcai kis közösségi tér előtt, ahol javában zajlanak a munkálatok.

Mint megtudtuk, az egyesület kezdeményezésére hamarosan ingyenes wifikapcsolat érhető el a Magyar utcán. Fontos számukra az utcakép szépítése, a virágosítás, környezetük tisztasága. Ugyanakkor már javában dolgoznak a szintén a Belvárosi Üzletkör kezdeményezésére egy foghíjtelken kialakítandó játszótéren (itt egyébként gyermek- és felnőttsporteszközök, sakkasztal is helyet kap), melyen nemzetközi kerékpáros-pihenőt is kialakítanak. Ez a helyszín egyébként kisebb városi rendezvények helyszínéül is szolgál majd. A tér létrehozásához helyi vállalkozók is hozzájárultak munkával, anyaggal.

– A tavalyi sikeres kulturális programjainkat idén is továbbvisszük. A május 29-i gyermeknapi programunkat követően minden csütörtökön a Kult-Utcába várjuk a látogatókat. Ezt meg- előzően azonban a nemzetközi hírű makettkiállításhoz is hozzájárulunk. Lesz többek közt vásári forgatag, bolhapiac, erőfitogtató verseny, a helyi fotósegyesület kirakat kiállításon mutatkozik be, és festőművészek, grafikusok is kitelepülnek. És mivel ez éppen április 11-re esik, kapcsolódunk a költészet napjához, egyfajta ráhangolódásként a Hansági Múzeum programjaira. A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület jóvoltából pedig a vízi sportokkal lehet ismerkedni – számolt be Török Katalin egyesületi alelnök.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Lébényben: busz sodorta el a 66 éves férfit - fotók

Egy 66 éves helybeli férfi vesztette életét abban a balesetben, ami szerdán késő délután történt… Tovább olvasom