Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Játék vár a fagyal labirintusban

A környéken egyedülálló sövénylabirintussal gazdagodott a mosonmagyaróvári Gyász tér melletti zöldterület, melyet elsőként hivatalosan a Fekete-iskola ipartelepi tagozatának gyermekei vehettek birtokba.
Különleges móka várja a mosonmagyaróvári Gyász tér melletti zöldterületen a gyermekeket. Egy sövénylabirintust alakítottak ki számukra, melyet szerdán adtak át.

– Játsszatok minél többet itt, vigyázzatok rá, legyen sok élményben részetek – ajánlotta a gyermekek figyelmébe Iváncsics János alpolgármester. Köszönetet mondott azoknak, akik az adományból elkészült szabadtéri játék kivitelezését segítették.

A negyven méter széles területen ötezer fagyalt ültettek el a labirintushoz. A növények még kicsik, de így is nagy örömüket lelték benne az ipartelepi alsósok. Versenyre is keltek, ki ér be hamarabb a középen elhelyezett várba, melyet két irányból lehet megközelíteni.

Elsőként a Fekete-iskola diákjai vehették birtokba a labirintust.
Elsőként a Fekete-iskola diákjai vehették birtokba a labirintust.

– Nagyon jó! – vélekedett a másodikos Marquetant Zalán, aki mint mondta, harmadszorra egész könnyen célba jutott. Napközis tanítója, Nagyné Valkai Éva szerint akár a testnevelésórák helyszínéül is szolgálhat a terület. Ezt kollégája, Hegyi Hajnalka is megerősítette, mondván, többször kijönnek majd ide játszani a kisdiákokkal.

Várhatóan két éven belül nő akkorára a sövény, hogy igazi kihívás legyen benne az eligazodás. Úgy tudjuk, két méter magasságú lesz, gondozása, metszése a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársainak feladata. A mintegy öt éve átadott játszótéren egyébként további padok és szemetesek elhelyezését is tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszalépnek a jelöltek

Ketten küzdenek meg a hédervári polgármesteri székért, miután a napokban tartott lakossági fórumon… Tovább olvasom