Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jánossomorja: ötvenmilliós megtakarítás

Jánossomorja önkormányzata a nyári szünet utáni első ülésén megtárgyalta a város idei költségvetésének első félévi teljesítését.
Legutóbb Jánossomorja képviselő-testülete megtárgyalta az idei költségvetés első félévi teljesítését. A gyermekjóléti szolgálat feladatait március 1-jétől a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás keretein belül látják el, így a családgondozó bérének csak a felét fizeti az önkormányzat.

Az intézményi működési bevételek az éves tervhez képest 38 százalékban teljesültek. A kamatbevételek a tervhez képest 404 százalékot hoztak, mivel idén nem értékpapírban, hanem lekötött betétben helyezték el szabad tőkéjüket. Működési bevételeik 50, felhalmozási bevételeik pedig 69 százalékban teljesültek. Sikerült értékesíteniük két lakást és egy építési telket. A helyiadó-bevételeket főként az utakra, valamint az intézmények működésére fordítják. Az önkormányzatnak hitelállománya nincs, lekötött betétben június 30-án 50 millió forintjuk volt.

A központi iskolában nyílászárókat cseréltek, az óvodákban pedig folyamatosan parkettáznak. A sporttelepen befejeződött a görkorcsolyapálya kialakítása. Két utcában – Ady Endre és Felsőlókert – történt útfelújítás.

Kurunczi Károly polgármester elmondta: összességében a város pénzügyi helyzete stabil, az önkormányzat alapvető működése zavartalan volt az első félévben. A beruházások jó része a második félévben fog megvalósulni. Az év végére harmincmillió forintos pénzmaradvánnyal számolnak.

A képviselő-testület módosította a város idei költségvetéséről szóló rendeletet. A 2006-os büdzsé bevételi és kiadási főösszegét egyaránt 958 millió 311 ezer 114 forintban állapították meg.
A képviselők értékelték a helyi oktatási-nevelési intézmények felkészülését a szeptember 1-jén induló új tanévre. Bella Zsolt, a Körzeti Általános Iskola igazgatója beszámolt az előző tanévről, majd szólt az új tanév előkészítéséről, terveiről is. A gyermeklétszám tovább csökken, így egy tanulócsoporttal kevesebbet indítanak, mint az előző tanévben. Három pedagógus szerződését nem hosszabbították meg, helyettük egy pályakezdőt alkalmaznak. Szükség lenne a központi iskola sportudvarának felújítására.

A képviselő-testület döntött díszpolgári és tiszteletbeli polgári címek adományozásáról is. A kitüntető címeket szeptemberben, ünnepi testületi ülés keretében adják át.

A képviselő-testület már a márciusi és a májusi ülésén tárgyalta a város hosszú távú fejlesztési tervét, ám mindkét alkalommal kiderült, hogy a terv több ponton is kiegészítésekre szorul. A szerkesztők – Hatvani László és Lőrincz György képviselők – az elhangzott javaslatokat figyelembe véve módosították a korábban elkészített tervezetet, amit a városatyák ezúttal vita nélkül el is fogadtak. Az önkormányzat döntött arról is, hogy a helyi sportegyesület működését az első félévhez hasonlóan hétmillió forinttal támogatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliós bírság az orvhalászoknak

A győri Előre Halászati Szövetkezet őrei által az utóbbi időben elfogott orvhalászokat összesen… Tovább olvasom