Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Ismeretlenek leengedték a Vár-tó vizét

Vélhetően halszerzés miatt nyitották ki ismeretlenek a mosonmagyaróvári Vár-tó zsilipjét az elmúlt éjszaka. A mederből szinte minden víz kiszaladt a Lajtába.
Vélhetően halszerzés miatt nyitották ki a zsilipet.

Rendkívüli bűz és elpusztult apró halak százai fogadták tegnap reggel a mosonmagyaróvári Vár-tó mellett sétálókat. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának tulajdonában és kezelésében lévő tavacska vízszintje tegnap reggelre néhány centisre csökkent, több helyen pedig a meder alja is előbukkant.

A drasztikus apadás oka, hogy a tó leeresztőzsilipjét ismeretlenek, vélhetően halszerzési szándékkal kinyitották kedden éjszaka, így a mederből szinte minden víz a Lajtába szökött.
Mint megtudtuk, az eset kapcsán nem indul eljárás, mivel nem állapítható meg bűncselekmény, sőt a kár mértéke sem.

A Vár-tavat tápláló Malom-ági Lajta és a rajta lévő műtárgyak kezelője, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője, Bednarik György a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a társaság munkatársai először átmosták a tó medrét, mivel a meleg miatt a mocsaras rész rendkívüli bűzt árasztott. Ezután nyitják csak meg a táplálózsilipet, amin keresztül a Malom-ági Lajtából engednek megfelelő mennyiségű vizet a Vár-tóba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Per után mégis egyezség?

Kihirdették a bíróság ítéletét a Mosonmagyaróvári Torna Egylet névhasználatért indult perében. Tovább olvasom