Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Iskolaotthonos lesz az első osztály Héderváron

Hédervár - A következő tanévtől az első osztályosok iskolaotthonos formában tanulhatnak a község iskolájában. Hamarosan Timaffy-napokat tartanak a tanintézményben, s nyertek az erdei iskolás pályázaton is.

„Napjainkban az iskolába lépő gyerekek fejlettsége között nagy eltérés mutatkozik, emiatt a tanulók nem terhelhetők egyformán. Ezért tartotta fontosnak az iskolavezetés, hogy változtasson a megszokott kereteken: az első osztályunknál, a 2008/2009-es tanévben iskolaotthonos formában szeretnénk megszervezni az oktatást" – mondta Szabó Lászlóné, a hédervári Timaffy László Pedagógiai Központ, Általános Iskola és Óvoda vezetője.

„A megújult módszerekkel, szervezési formával az óvoda és az iskola közötti átmenetet eredményesebben tudjuk megvalósítani. Az iskolaotthonban nagyobb tekintettel lehetünk az eltérő érettségi szintű és teherbírású kisgyermekek igényeire. A szülők terhein kívánunk enyhíteni azzal, hogy tanulóink egész napos oktatásban részesülnek.

Szabó Lászlóné
Szabó Lászlóné
A napi időbeosztás jobban megfelel a tanulók életkori sajátosságainak.
Egy-egy tanóra után szabadidős foglalkozást szervezünk (drámajátékot, tartásjavító tornát), ahol leckét készítenek a tanulók, gyakorolják, elsajátítják az új anyagot, levegőznek, étkeznek. A gyakorló feladatot az adott tantárgyból a tárgyat tanító pedagógus végezteti, így azonnal visszajelzést kap az elsajátítás mértékéről. Lehetőség van arra, hogy a gyerekek a táskát és a tanszereket az iskolában hagyják hét közben, és csak hétvégén vigyék haza. Házi feladatot is hétvégén kapnak. A nap folyamán, mivel a tanulás és a szabadidő váltja egymást, egyenletesebb a tanulók terhelése. A három faluból – Mecsér, Lipót, Hédervár – érkező tanulóink szülei örömmel fogadták ezt a lehetőséget, de más környékbeli gyerekeket is szívesen látunk intézményünkben" – mondta.

Névadójukra emlékezve március 31-től április 4-ig tartják a Timaffy-napokat az intézményben, s annak falain kívül. A vers- és prózamondó verseny mellett játékos vetélkedőkre, hagyományőrző játékokra, előadásra, kórustalálkozóra, labdarúgókupa megrendezésére kerül sor.
Hír még az intézmény életéből, hogy az iskola 372 ezer forintot nyert az erdei iskolás pályázaton. Március 23-án este hét órától a mecséri Baross Gábor Faluházban a szülők szervezésében locsolóbált tartanak „A mecséri gyermekekért" alapítvány javára. A napokban tartják a beiratkozást is a tanintézményben: március 26-án, szerdán délelőtt 8-tól 11 óráig, március 27-én, csütörtökön délután egytől négy óráig.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a kavicsbánya kotrógépét

Mosonmagyaróvár - Egy 32 tonnás kotrógépet loptak el ismeretlenek a Mosonmagyaróvár melletti… Tovább olvasom