Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Hűsítőkapuk és ivókutak a kánikulában

A hőségriadó idején párásítókapuk, ivókutak által enyhíthetik a kánikula tüneteit a mosonmagyaróvári járókelők. Erről közösen gondoskodik a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., valamint az Aqua Kft.
 – A hőségriadó idején a Magyar utcán, a Flesch Károly Kulturális Központ előtt és a panelok között helyeztünk el párásítókaput. Célunk, hogy minden évben bővíteni tudjuk ezek számát – tudatta Kosár Tibor, a VÜF ügyvezetője. A városüzemeltető továbbá fokozottan figyel arra is, hogy a zöldterületek növényzetének vízpótlása mellett a forgalmas utakat is locsolja. Utóbbi munkálatokat alvállalkozók segítségével végzik el.

Az Aqua Kft. további két hőségkaput állított a napokban: egyiket a várnál, másikat a Szent István király út 97. szám alatt (a Haller-iskola alsósait fogadó épületnél). A Magyar utcán továbbá egy több ivókútból álló víznyerő berendezést is üzembe helyeznek. Rigó Gábortól, a feketeerdői vízműtelep vezetőjétől megtudtuk: Mosonmagyaróvár területén 16 közkút üzemel, továbbá ivókutak is enyhíthetik szomjunkat a Pozsonyi út végén, a művelődési háznál és a Wittmann parkban. A város legnagyobb zöldterületén egyébként idén helyeztek el ivókutat a játszótér mellett. Újdonság továbbá, hogy itt egy nyilvános illemhely építése is elkezdődött.
Rigó Gábor hozzátette: a tartós kánikula idején 20–25 százalékkal megnő a vízfogyasztás, így a vízműtelepről ezekben a napokban akár tízezer köbméter ivóvíz is elfogy.

A Magyar utcai járókelők gyalogosan és kerékpárral egyaránt hűsölnek a VÜF által felállított kapu alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lipóton lesz az országos tanévnyitó vasárnap

A nemzeti tanévnyitó ünnepséget vasárnap tartják Lipóton, az új tanévet Réthelyi Miklós nemzeti… Tovább olvasom