Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

˝Hulladékszüretek˝ az utak mentén

Tavaszi nagytakarításba kezdett a városüzemeltető kft. a bevezető utak mentén. Emellett több országos hulladékgyűjtési akcióhoz is csatlakozik a város.
A jó idő beálltával a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft. nekilátott – erejéhez mérten – az utak menti szemét felszámolásának. A társaság munkatársainak meglehetősen sok dolga akad, hiszen rengeteg kisebb-nagyobb hulladékkupacot találni városszerte. Az utak mentén elsősorban nem az autókból kidobált lom összegyűjtése adja a legnagyobb munkát.

Sokkal inkább az erdősávokba, bokrok alá és árkokba zsákszámra lerakott háztartási hulladékok és lomok eltakarítása. Sokan még mindig inkább a városszéli csalitosokba viszik ki a szemetüket, mint hogy jóval kevesebb fáradsággal és legálisan leraknák azt a Barátság utcai hulladékudvarban. A Rekultív kft. mosonmagyaróvári ügyfelei ugyanis évente egy köbméter lomot ingyenesen lerakhatnak itt. Ugyancsak ingyen és korlátlan mennyiségben kivihető ide a zöldhulladék és a szelektíven gyűjtött szemét.

Az utak menti „hulladékszüret" mellett két országos akcióhoz is csatlakozik Mosonmagyaróvár. Egyrészt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hagyományos országos szemétgyűjtő akciójához április 21-én. A Föld napja alkalmából szervezett eseményre önkéntesek jelentkezését is várják. A közútkezelő minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Az utak menti szemétszedéshez a cég szakmai felügyeletet biztosít.

A másik akciót egy hónappal később, május 21-én tartják. A „TEszedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" című megmozdulás célja, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb szeméttől megtisztítsák a résztvevők az egész országot. Az akcióhoz önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, vállalatok és más önkéntesek jelentkezését várják.

Olvasóink írták

  • 2. 01010 2011. április 09. 09:10
    „Nem egyedi:(
    És a sok háztartási szemét sem :( ,
    A Szemetek!!!!”
  • 1. Alex64 2011. április 08. 20:43
    „Hát igen erre van is szükség. Mindig akad aki gondoskodik munkáról A héten láttam 86-os út rendőrlámpa (M1-s autópálya feljáró) várakozó kamion (azt azért fontos megjegyeznem részben egy kedvenc idézetem picit átalakítva "ahhoz, hogy ki mennyire hülye semmi köze" ahhoz hogy mit vezet) majd laza mozdulattal hulladék repül kifelé az ablakon. Nincs a képén bőr.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hunyadis diákok festik ki a kórházat

Kedden kezdték a munkálatokat és várhatóan jövő héten is dolgoznak még a mosonmagyaróvári Karolina… Tovább olvasom