Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Horváth Lara az év első babája

Az utóbbi évek legmagasabb szülésszámát könyvelhette el 2013-ban a mosonmagyaróvári Karolina Kórház szülészete. Tavaly 111 kisbabával több látta meg itt a napvilágot, mint egy évvel korábban.

Intenzív munkával telt az év kezdete a mosonmagyaróvári Karolina Kórház szülészetén. 2014 első napján ugyanis három apróságot segítettek világra a szakemberek. Csütörtöki látogatásunkkor pedig már hat idei babának örülhettek családjaik.

– Míg 2012-ben 577, addig 2013-ban 688 baba született a Karolina Kórházban. A közel húszszázalékos emelkedést több tényező is eredményezheti – vélekedett dr. Balogh Elek osztályvezető főorvos. Elsőként az osztály vonzerejét emelte ki. Lelkiismeretes munkatársainak, jó kollektívának köszönhetően egyre többen választják a Karolina Kórházat. Több várandós nő érkezik a Rábaközből, de a keleti országrészből is. Az osztályvezető szerint az is nagy eredmény, hogy a mosonmagyaróváriak sem mennek már máshová szülni.

Legelső: Horváth Lara édesanyja, Marika ölelő karjaiban.
Legelső: Horváth Lara édesanyja, Marika ölelő karjaiban.

– A születésszámok emelkedésében a társadalompolitikai intézkedéseknek, mint például a családi adókedvezményeknek, is szerepük lehet. A 2014-ben bevezetendő újabb intézkedések várhatóan további lendületet adhatnak a gyermekvállalási kedvnek – hangoztatta dr. Balogh Elek.

Kalmár Marianna vezető szülésznő tudatta: évente kétszer szerveznek szülésre felkészítő tanfolyamot. A kismamákat egyébként két-négy ágyas szobákban helyezik el, melyek saját fürdőszobával, hűtőszekrénnyel is rendelkeznek (és szinte mindegyik televízióval is). Érdekesség, hogy hamarosan a Karolina Kórház honlapján megtekinthetjük 2013 top tíz újszülött lány- és fiúkeresztneveit is.

Horváth Lara az év első babája az intézményben. A csöppség édesanyja, Horváth Jánosné Marika január 13-ra várta a harmadik „hercegnőjét", aki végül elsején délelőtt 9 óra 42 perckor sírt fel.

– A három közül ez volt eddig a legkönnyebb szülésem. Nagyon meglepődtem és megörültem, amikor megtudtam, hogy a 3080 grammal és 50 centiméterrel született Lara 2014 első babája – osztotta meg örömét a fiatal anyuka. A kislányt és édesanyját az Ausztriában dolgozó apuka mellett a 7 éves Dzsenifer és az 5 éves Cintia várja haza Csornára.

– A családi pótlék emelésével tovább lehetne ösztönözni a szülőket a gyermekvállalásra. A gyes- és a gyed átalakítása is egy jó lépés – fűzte hozzá Horváth Jánosné, aki az év második és harmadik babájának édesanyjával osztja meg a kórtermet. Varga Tímea József Dominik és Susánszki Ágnes Roland boldog édesanyja, mindketten első gyermeküket szülték meg. Ágnes, mint elmondta, a diplomásgyedet tudja majd igénybe venni, hiszen nem lett volna elég munkaviszonya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap már nem kell fizetni a Kolbai utcában

Vasár- és ünnepnapokon nem kell jegyet váltani a Kolbai utcai fizetőparkolókban. A várakozás díja… Tovább olvasom