Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Hónapok óta elégtelen a közvilágítás

Hónapok óta küzdenek a közvilágítás hibáival a rajkaiak. Sokszor napokig nem égnek a lámpák faluszerte. A helyiek hiába jelzik a problémát folyamatosan a szolgáltatónak. Az E.ON szerint már ismerik a hiba okát és rövidesen kijavítják a meglazult és megrongálódott vezetékeket.
Számos megkeresés érkezett az elmúlt időben szerkesztőségünkhöz Rajka közvilágítási gondjairól. A helybéliek közül többen is beszámoltak arról, hogy vélhetően a hálózat hibája miatt gyakorta borulnak teljes sötétségbe a falu utcái. Előfordul – akár napokon át is –, hogy községszerte szünetel a közvilágítás. A rajkaiak problémája nem új keletű. Ezzel kapcsolatos felvetéseikkel többször keresték már az illetékeseket, fordultak a polgármesteri hivatalhoz is segítségért, ám ez idáig eredménytelenül.

Természetesen ismerik a problémát – tájékoztatott Kiss Vince polgármester. Mint mondta: az elmúlt hónapok során a községháza dolgozói is többször jelezték a szolgáltató bejelentővonalain a gondokat. Ezek nyomán a szolgáltató cég néhány napon belül rendre elhárította a hibákat, de a legtöbb esetben még aznap este ismét elsötétültek az utcák. A problémák elsősorban a Mártírok utca környékén, az Ady, Kölcsey és Liszt Ferenc utcákban jelentkeznek, de sokszor az egész településen napokig rossz a hálózat. A polgármester hozzátette: levélben fordult a szolgáltatóhoz, hogy a gyakori rendszerhibát vizsgálják ki és végezzék el a szükséges javításokat. A megkeresésre azonban több hét elteltével máig nem érkezett válasz és a problémát sem orvosolta a cég.

Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: a probléma ismert a szolgáltató előtt. A cég munkatársai már május 2-án üzemviteli ellenőrző bejárást tartottak Rajkán, és megállapították, hogy a sorozatos meghibásodásokat az Ady Endre utcában meglazult közvilágítási vezetékek, valamint a Mártírok utcában villámcsapás miatt megrongálódott vezetékek okozzák. Ezeket előreláthatóan május 17-én javítják ki a szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport és Egészségnap Mosonmagyaróváron

A Flesch Károly Kulturális Központ május 22-én egész napos programokkal, bemutatókkal várja az… Tovább olvasom