Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Hol lesz Mosonudvar határa? - Döntés már januárban

Még januárban dönthet Mosonudvar képviselő-testülete a Mosonmagyaróvár által tett területmegosztási ajánlatról; a polgármester szerint nagyon jó ajánlatot kaptak.

Rinczki Lajos András, az október 3-i önkormányzati választás napján a városból kivált, alig félezer lakosú település független polgármestere az MTI-nek elmondta: ennél jóval több teendő lesz még a vagyonmegosztással, e kérdésben egyelőre nincs egyezséghez közeli állapot.

Közlése szerint december 23-án kapták meg a mosonmagyaróvári képviselő-testület által egy héttel korábban hozott döntéssel tett javaslatot, amelyről két héten belül tartandó első idei ülésükön döntenek.
Az önállóvá válásról 2009. április 5-én tartottak népszavazást az akkor még Újudvarnak nevezett településrészen; a választásra jogosult 370 polgár közül 231-en járultak az urnához és 202-en mondtak igent az elszakadásra. Az újonnan létrejövő falunak azért kellett nevet változtatnia, mert Magyarországon már létezett Újudvar nevű település.

A Kisalföld tavaly december 22-i cikke szerint a mosonmagyaróvári ajánlatban az áll: a kért 120 hektárosnál mintegy 5 hektárral nagyobb földdarabot kínálnak, de ebből kisebb lenne az igényeltnél a 86-os út város felé eső oldalán lévő iparterület aránya. A képviselő-testület döntött arról is, hogy a város milyen vagyonelemeket ajánl fel 27,1 milliárd forintos nettó vagyonából az új településnek, amelyet a lakosság számával arányosan 393 millió forintnyi illet meg - írta a lap.

Olvasóink írták

 • 11. naná 2011. január 11. 11:19
  „...majd ha sok időm lesz, idézlek!!!!”
 • 10. pancser 2011. január 10. 17:53
  „9.-hez! A minősithetetlen szavakat visszautasítom, de még a parasztozást is. A település polgármesterről és testületéről sem ejtettem egy rossz szót. Ha valaki a másik érveit ellenséges nehéztüzérség tüzének érzi és mindenfélét fantáziál, mondjuk ütegek mögött maguk az ördögök serénykednek, az fantáziál. Még egyszer ismétlem, nem parasztoztam, nem használtam senkire minősíthetetlen jelzőket. Viszont a mosonmagyaróvári vezetés bölcs és okos döntést hozott ezt továbbra is fenntartom. A leválás tény ez már lejárt lemez a tűm meg nem akadt el.”
 • 9. naná 2011. január 10. 15:41
  „Pancser pontosan Te voltál aki szerint Mosonudvar CSAK veszíthet a külön válással! Mi voltunk akik azt mondták, hogy ha virágzó Mosonmagyaróvárról álmodozunk, akkor mellette virágzó falura kell törekedni! Csak Nekünk mindegy honnét fúj a szél... nálad nem egészen ez a helyzet! Szapultad a "parasztokat"... meg minősíthetetlen szavakkal illetted a Mosonudvaron élőket! A városiakat uszítottad a hülyeségekkel! Most meg itt nyalsz a polgármesternek!? Mi békés különválást, békés egymás mellett élést, és együttműködést szeretnénk, és eddig is ezt akartuk!!!! Nem rajtunk fog múlni a haladás és a béke!!!!”
 • 8. pancser 2011. január 10. 14:52
  „7-hez! Tévedsz kedves barátom, a véleményem azóta sem változott, csak némelyekkel ellentétben tudom, hogy az adott helyzetnek megfelelően kell a dolgokról véleményt mondani. A leválás megtörtént a korábbiak okafogyottak, ennyi történt. A cél most a békés együttműködés, most ez amire törekszem a véleményemmel. Sajnálom, ha ez valakinek nem tetszik, nem érti! Ha valaki nyertesben, meg vesztesben gondolkodik az számoljon le ezzel, mert ha valami akadályozza az együttműködést akkor ez az a szemlélet ami igen!”
 • 7. naná 2011. január 10. 14:19
  „Pancser!
  Szeretném ha elolvasnád a hozzászólásaidat a korábbi "leváló újudvariak" cikkekhez! Érdekes képet fogsz kapni!
  Magad sem tudod milyen véleménnyel vagy az ügyről! Még a polgármesterről és a testületéről is minden egyes alkalommal volt keresetlen szavad! Most meg.....”
 • 6. pancser 2011. január 10. 13:45
  „Ész is kell, hogy az emberek felfogjanak valamit. Ha Mosonmagyaróvár döntését leminősíted azzal egy színvonalat jelzel ami ............ Az élet nem csupán háború ezt jó vésd az agyadba, bár felesleges minden rád fecsérelt szó szótag és betű, semmi közöm hozzátok. Tiszteletem minden tárgyilagos újudvarinak, például a polgármesternek!”
 • 5. Polaris 2011. január 09. 20:28
  „A pancser megint elereszti itt a nagy dumát, hogy a bölcs és nagyvonalú Mosonmagyaróvár lemondott :-D ! Na persze ! Te hülyének nézel mindenkit :-). Te egy vicc vagy.”
 • 4. pancser 2011. január 08. 11:02
  „Mosonmagyaróvár a bölcsek nagyvonalúságával lemondott a település Hanság felőli oldalán lévő üzemi területekről, tudomásom szerint. Vita kisebb szántókon van. Újudvar nyert az ügyön ez egyértelmű, viszont nyert a város is. Igaz az az adó már nem az övé, de pótolja más bőséggel, viszont sokkal nagyobb gondja volt a lakosság számarányánál a településsel. Úgyhogy mindkettő jól járt legalábbis így gondolom!”
 • 3. andrew17jr 2011. január 08. 09:42
  „A vita tárgya a Motech (és egyéb kis cégek) iparűzési adóbevétele. Csak az ő nettó árbevételük1 milliárd Ft feletti (2009.. évi adatok). A legtöbbet befizetők között benne van az első 20-ban. Nem elhanyagolható veszteség talán. Emellett még az iparterület értéke sem csekély, abban az esetben főleg, ha van rá jelentkező. Manapság úgy is megszaporodtak a betelepülő cégek, így ez utóbbi sem kizárt.”
 • 2. Bry@n 2011. január 07. 22:24
  „Magyarország térkép rémlik város térkép már nehéz?Nem elfogult vagyok mert sok sikert csak a törvény ad x mennyiséget a város is add plusz menyiséget de nekik semmi sem elég.Miért kell ha az sem elég miért kel nekik könyörögni oldják meg a törvény adta mennyiségből!!Ez az én véleményem mert már elég a hónapok óta húzódó uszításból!”
 • 1. trisa 2011. január 06. 09:47
  „Tisztelt szerkesztő Úr!
  Megkérdezném, hogy ez hol található?
  "86-os út város felé eső oldalán lévő iparterület "”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csinosodik a nyolcszáz éves falu

˝Hédervár 800+˝ címmel rendezvénysorozatot indítottak, parkok szépültek meg, játszótér épült és átadták a pálinkaudvarházat. Tovább olvasom