Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Hétfőn érkezik a Flexum-pénz

Az előzetes önkormányzati elképzelésekhez képest némi módosulással, várhatóan augusztus 18-án, egy összegben fizet a vevő a Flexum Rt. önkormányzati részvénycsomagjáért. A szerződést a rendelkezésre álláskor írják alá.
Júniusban döntött Mosonmagyaróvár önkormányzata a Flexum Rt. 68 százalékos önkormányzati részvénycsomagjának értékesítéséről a West End Invest Kft.-nek. Kétszáz százalékos árfolyamon 603 millió forintért kelt el a pakett. Előzetesen a fizetés módjáról, bankgarancia melletti, két részletbeni teljesítésről állapodtak meg a felek. A hírek szerint augusztus 1-jén lett volna esedékes az első részlet, ám az adásvételi szerződést még nem írta alá a város és a West End. A miértről Stipkovits Pál polgármestert kérdeztük.

– Nemrégiben a vevő új ajánlatot tett, nevezetesen, hogy egy összegben fizetné ki a vételárat. Eddig azért vártunk a szerződés aláírásával, mert az ígéretek szerint jövő hétfőre rendelkezésre fog állni a 603 millió forint. A rendelkezésre állással egyidejűleg szignáljuk a kontraktust a West Enddel – nyilatkozta a polgármester.

Stipkovits Pál érdeklődésünkre elmondta: a pénzt az átutalás után egyelőre banki letétbe helyezik, s a szeptemberi testületi ülésen döntenek felhasználásáról. A polgármesteri javaslat szerint – ha ezt a képviselő-testület is jóváhagyja – a vételárból 300 milliót átutalnának a Movinnov Kft.-nek városfejlesztési célokra. A pénz további részletét a most folyó, ám utánfinanszírozásra tervezett útépítésekre fordítanák, a még fennmaradó hányadot pedig a városi útfelújítási program felgyorsítására forgatnák be a következő években.

Kapcsolódó cikkek >>

A Flexum egyetlen esélye a tőkebevonás (2003-06-03) >>
A városrész színfoltja lehet (2003-02-11) >>
Egy óvári ajánlat a Flexumra (2003-05-12) >>
Flexum-ügy: válasz a válaszra (2002-08-01) >>
Hatszázhárommillió a Flexum-részvényekért (2003-05-30) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányzati lépést vár az Euro Vegas

A Hegyeshalom és Bezenye határában megvalósuló Kristályváros néven elhíresült nagyberuházás… Tovább olvasom