Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Hét embercsempész egy óra alatt - fotók

Alig egy óra alatt hét embercsempészt és tizennégy határsértőt fogtak a határrendészek péntek éjszaka Hegyeshalomnál és Rajkánál.

Egy szerb rendszámú személyautót állítottak meg Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság határrendészeti osztályának munkatársai a hegyeshalmi körzeti megbízottakkal közösen péntek éjszaka a hegyeshalmi átkelő közelében.

Migránsokat fogtak Rajkánál


A kocsit egy szerb férfi vezette, rajta kívül négyen utaztak még a járműben. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a négy szír férfi semmilyen okmánnyal nem rendelkezik és nem tudták igazolni magyarországi jogszerű tartózkodásuk és a továbbutazás feltételeit.

A sofőr meghallgatása során azt állította, az egyik közeli töltőállomáson vette fel utasait és Nickelsdorfba vitte volna őket. Az egyéb rendelkezésre álló bizonyítékok azonban más úti célról árulkodtak. A férfi ellen embercsempészet gyanújával indul eljárás, míg a migránsokat további intézkedésre átadták a megyei rendőr-főkapitányság idegenrendészeti alosztályának.

Alig egy órával később a rajkai átkelő közelében állítottak meg a határrendészek négy cseh, egy osztrák és egy svájci rendszámú, egymás mögött haladó személyautót. A járműveket két szlovák, két macedón, egy magyar és egy koszovói férfi vezette.

A kocsikban összesen tíz koszovói férfi utazott, aki csak koszovói személyigazolvánnyal, illetve útlevéllel rendelkeztek, amivel azonban nem tartózkodhatnak legálisan a schengeni övezetben.

A sofőrök meghallgatásuk során ellentmondásokba keveredtek, valamint egyéb bizonyítékok is megalapozták az embercsempészet gyanúját, ezért büntető eljárás indul ellenük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgalmi jog majd 3000 ingatlanon

Tovább olvasom