Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Határon túliak is versenyeztek Mosonmagyaróváron

A Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskola nyolcadszorra szervezte meg nemrégiben a kifejezetten szakmai tanulmányokat folytató középiskolások számára az országos vers- és prózamondó versenyét.
Az 1998-ban kezdődött versengés résztvevői között már határainkon túli diákokkal is lehetett találkozni. Így idén érkeztek a romániai Beszterce váro-
sából és a szlovákiai Nagymegyer és Hidaskürt iskoláiból is tanulók.

A rangos versenyzést kulturális programok egészítették ki. A verseny zárásának méltó mozzanata volt Radnóti Miklós szobrának megkoszorúzása.
A megyei díjazottak: a szakiskolások mezőnyéből versmondás kategóriában arany minősítést ért el Horváth Klaudia, ezüst minősítést Nagy Renáta, mindketten a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás-szakképző diákjai.
A szakközépiskolásoknál prózamondásban bronz minősítést kapott Molnár Enikő, a mosonmagyaróvári Bolyai-iskola tanulója. Versmondásban bronz minősítést szerzett Tomsics Gergő, a mosonmagyaróvári Haller-iskola diákja. Dohány Bernadett, ugyancsak a Hallerből, különdíjat vehetett át. A versenyen jutalmazták a legeredményesebb felkészítő tanárt is, így Burus Mártát a Haller-iskolából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a kistérségi társulás munkaszervezete

December végén megszűnik a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezete és ezzel… Tovább olvasom